Noutati

Hackerii folosesc reclamele YouTube pentru a mina monezi virtuale

Ați vizitat YouTube din 18 ianuarie până pe 26 ianuarie? Există o șansă ca browserul dvs. să fi fost folosit de către hackeri pentru a genera moneda virtuală Monero.

Deoarece valoarea Bitcoin a crescut, hackerii și infractorii cibernetici profită de fiecare situație pe care o pot folosi pentru a face bani simpli. De data aceasta, însă, într-un eveniment șocant, s-a constatat că anunțurile de pe YouTube, un site popular de partajare a videoclipurilor, utilizează puterea de calcul (CPU) a vizitatorilor săi pentru a genera Monero fără cunoștința sau permisiunea lor.

Codul CoinHive pe anunțurile YouTube

Totul a inceput pe 25 ianuarie cand un dezvoltator web italian Diego Betto, a observat că în timp ce vizita YouTube utilizarea procesorului a crescut brusc, a sugerat existenta monezii virtuale Monero pe site. După o analiză ulterioară, Betto a aflat că anunțurile YouTube au fost infectate cu codul JavaScript CoinHive.

CoinHive este o companie care furnizează soft de minare, ce trimite orice monede obținute prin această metodă către proprietarul site-ului, aplicație sau extensie. Începând cu septembrie 2017, au existat mai mult de 5000 de site-uri care au fost compromise de Monero prin intermediul CoinHive.

Pe de altă parte, CloudFlare consideră utilizarea secretă a codului CoinHive ca fiind folosirea unui program malware împotriva vizitatorilor site-ului. Pentru a-și demonstra punctul de vedere, firma de securitate a pornit unul dintre clienții săi în luna octombrie pentru a folosi codul CoinHive și a nu permite utilizatorilor să renunțe la acesta sau să dezactiveze codul.

YouTube a fost compromis?

Într-o conversație cu ArsTechnica, YouTube a recunoscut utilizarea necorespunzătoare a anunțurilor sale, dar susține că anunțurile infectate au fost blocate în termen de două ore, iar ceea ce a fost rău-intenționat s-a eliminat de pe platformă.

 

Cum să blochezi minarea ce rulează fără acordul tău

Există mai multe modalități de blocare a minării, inclusiv a extensiilor MinBlock și No Coin din magazinul web Chrome dezvoltat cu singurul scop de a bloca extinderea criptocurrency și criptojacking. Ambele extensii sunt open source și sunt deschise publicului.

Amintiți-vă, desktop-urile nu sunt singura țintă aici, deoarece cercetătorii din domeniul securității au expus și prezența aplicațiilor ce minează Monero în Magazin Play, în timp ce există mai multe site-uri terțe care furnizează APK-uri infectate cu Coinhive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close