Actualizare ce rezolvă defecțiunea „verificați pentru actualizare”

0
13

Începând cu luna septembrie, Googler Elliot Hughes a anunțat pe Google+ că butonul „Verificați pentru actualizare” a dispozitivului Android a fost modificat pentru a verifica și a descărca actualizări noi pentru dispozitiv, mai degrabă decât pentru a verifica dacă a fost planificată o actualizare pentru zona dumneavoastră în acea zi.

Până acum, butonul „verificați pentru actualizare” pe telefoanele Pixel și Nexus nu a funcționat. Chiar dacă o nouă versiune de Android a fost disponibilă din punct de vedere tehnic, utilizatorii nu ar avea opțiunea de a actualiza până când au fost selecționati în telefon.

Acest lucru a venit ca o veste interesantă pentru o mulțime de utilizatori din comunitatea Android, dar cu lansarea recentă de 8,1 Oreo, oamenii au observat că butonul încă nu merge cum ar trebui. Observată de Poliția Android, Hughes a trecut recent la Google+ încă o dată, însă de data aceasta, pentru a anunța că cea mai recentă actualizare pentru serviciile Google Play a oprit funcția dorită.

Deși butonul trebuia să înceapă să lucreze cu Oreo, „incompatibilitatea API” dintre codul de actualizare al sistemului Android și codul de actualizare manual al utilizatorului a împiedicat acest fapt. Nu mai este, totuși. Cu o actualizare viitoare a serviciilor Google Play – 12.2.09, care este încă în versiune beta – utilizatorii pot apăsa actualul buton de actualizare și pot obține o actualizare în schimb, conform rapoartelor despre Reddit și Droid-Life.

Actualizările Android apar corespunzător dupe actualizarea la versiunea beta a serverelor Play Services

Mai mulți utilizatori raportează că actualizările Android au început să apară în mod corespunzător după ce au fost actualizate la versiunea beta a serverelor Play Services din data de 12.2.09.

În timp ce nu toată lumea va fi interesată să obțină mai rapid actualizări de securitate Android, este cu siguranță apreciat pentru cei care fac acest lucru, mai ales de cei care citesc despre vulnerabilități și doresc să păstreze telefonul cât mai curent cu putință. Vor funcționa și alte butoane de actualizare a telefoanelor care nu aparțin companiei Google, dar numai dacă OEM utilizează sistemul de actualizare Google de tip „over-the-air”.