Acum poți face stream jocurilor de pe computer direct pe smartphone prin Steam

0
18

Valve, creatorul celebrei platforme de jocuri Steam, a anunțat recent că va lansa o aplicație Steam Link pentru Android și iOS, care va permite utilizatorilor să facă stream jocurilor de pe PC pe dispozitive mobile.

Versiunea beta a aplicației a fost lansată și poate fi descărcată din Magazin Google Play. Aplicația vă permite să redați jocuri pe PC pe telefonul mobil prin conectarea PC-ului la telefonul mobil printr-o rețea Wi-Fi de 5GHz sau prin conexiune prin cablu Ethernet. Opțiunea de streaming prin conexiune LTE nu a fost furnizată în versiunea beta.

Compatibil cu dispozitive care rulează cel puțin Android 5.0, aplicația este proiectată cu ușurință. Aplicația Steam Link detectează computerele care rulează în flux direct și pot sincroniza controlerele. (Controler Steam și orice alte intrări generice Bluetooth).

Lista de controlere suportate va fi lansată în curând, conform Valve. Jocurile pot fi difuzate, de asemenea, pe televizoarele Android și Apple TV (aplicația pentru iOS este pe drum). Pentru streaming pe televizor, PC-ul de jocuri și televizorul dvs. trebuie conectate la aceeași rețea.

Aplicația va revigora, fără îndoială, faima muribundă a jocurilor pe PC în camera de zi. Experiența jocurilor high-end din biblioteca Steam pe un dispozitiv touchscreen și televizoare ar fi o fericire pentru gameri. Aplicația vă va permite să redați jocuri pe un telefon fără a vă confrunta cu dificultăți de mutare a întregii platforme.

Potrivit declarației de la Valve, o aplicație compatibilă cu iOS, Steam Link, va fi lansată în curând, odată ce va primi aprobarea de la App Store. Acesta va permite utilizatorilor să ruleze jocuri și pe Apple TV.