Amazon se pare că lucrează la primul său robot de casă

0
17

Amazon se pare că își dezvoltă primul robot pentru casă, potrivit lui Bloomberg. Proiectul a primit codul intern „Vesta”, numit după zeița romană a vetrei. Este dezvoltat de Lab126, centrul hardware R & D Amazon, care a construit anterior Kindle, Fire Phone și Echo.

Publicul va putea să testeze prototipuri Amazon în 2019

Nu există detalii ferme despre cum arată robotul Amazon sau ce scop va servi, dar Bloomberg sugerează că ar putea fi un fel de „mobil Alexa” – urmând utilizatorii din jurul casei lor în locuri unde nu pot vorbi direct cu un speaker Echo . Prototipuri de roboți construiți de Amazon au în mod obișnuit software de vizionare pentru calculator și camere de navigație, iar compania se pare ca intenționează să aducă dispozitive în casele angajaților până la sfârșitul anului. Bloomberg constată că publicul larg ar putea să testeze astfel de prototipuri de robot „încă din 2019”.

Din aceste detalii minore, este dificil să știi exact ce intenționează Amazon, dar este sigur să spunem că un robot de casă nu înseamnă în acest caz un fel de „robot capabil să efectueze o varietate de treburi de uz casnic”. Tehnologia necesară pentru acest tip de dispozitiv nu există încă în sfera comercială (deși companii precum Boston Dynamics lucrează la acesta).

Utilizatorii vor putea să controleze prin aceștia toate dispozitivele conectate la Wi-Fi din casă

În schimb, „robotul de acasă” înseamnă mai mult un asistent virtual găzduit într-un fel de exterior mecanic. Numeroase dintre acestea au fost dezvăluite în ultimii ani, printre care se numără și Hub-ul de la LG, Mayfield Robotics ‘Kuri și Pixar-like Jibo. Aceste dispozitive sunt destinate să acționeze ca un punct central de contact pentru casa inteligentă a utilizatorilor și ca însoțitori personali. Acestea permit utilizatorilor să controleze dispozitive conectate la Wi-Fi, să efectueze sarcini precum setarea cronometrelor și căutarea pe web și să aibă un număr mai mare de jocuri interactive pentru copiii mai mici. Recenzile acestor „roboți” subliniază că promit mai mult decât livrează și, într-adevăr, dispozitivele Amazon Echo oferă deja aceleași funcționalități.

Acestea fiind spuse, un Alexa mobil ar putea fi foarte util pentru Amazon și pentru utilizatori. Aceasta ar permite asistentului virtual al companiei să-și asume un rol mai personal, iar informațiile spațiale pe care le-a colectat ar putea face funcția Alexa mai bună. CEO-ul iRobot, producătorul Roomba, a declarat că roboții mobili de casă vor fi mai importanți în viitor, datele pe care le colectează pentru a face casele inteligente mai intuitive. Dacă un robot înțelege casa, atunci comenzi precum „activați luminile din bucătărie” fac mai mult sens.

În cele din urmă, totuși, este prea devreme pentru a ghici intențiile lui Amazon și este complet posibil ca această cercetare să nu o facă la un produs finit.