Amazon va înceta în curând să vândă toate produsele Nest

0
23

Niciun produs Nest nu va mai fi adăugat pe stocul Amazon după epuizarea ultimului

Produsele Nest nu vor mai fi vândute de Amazon.com niciodată după ce stocul actual se va epuiza, potrivit unui raport al Business Insider. Amazon anul trecut a refuzat să ofere unele dintre cele mai noi produse ale Nest, cum ar fi Nest Cam IQ și termostat inteligent de ultimă generație. După câteva săptămâni de ignorare a produselor și de a nu răspunde la Nest, Amazon a informat compania cu privire la decizia sa prin telefon la sfârșitul anului și a spus că directiva „a venit de sus”, ceva ce Nest crede că a fost decizia CEO-ului Jeff Bezos. Nu a existat nicio confirmare directă a acestui fapt.

Ca rezultat, Nest a decis să oprească adăugări în stoc ulterioare pentru Amazon odată ce inventarul de produse rămase este epuizat. Nu este clar dacă vânzătorii terță parte vor continua să vândă gadget-urile Nest, însă Amazon însăși nu o va face. Înlăturându-l de la Amazon, raționamentul Nest este că vânzătorul puternic ar trebui să-și vândă întreaga familie de produse sau nimic. În prezent, mai multe produse Nest sunt disponibile cu Prime shipping, dar sunt „împlinite de Amazon” și sunt de fapt vândute de alți furnizori. 

Dispariția iminentă a lui Nest de la Amazon marchează doar cea mai recentă dezvoltare a veacului acrimonios, anti-consumator dintre Amazon și Google. Nest a fost absorbită înapoi în Google luna trecută, după ce a petrecut trei ani ca o filială independentă. (Google a avertizat Nest că Amazon a decis să nu vândă cele mai recente echipamente hardware în timp ce companiile erau încă separate). Amazon a refuzat să vândă câteva produse de marcă Google, cum ar fi difuzorul vocal Google Home și smartphone-urile Pixel ale companiei. În decembrie, comerciantul online a spus că va reporni vânzările dispozitivului de streaming Chromecast, dar au trecut trei luni și încă nu îl poți cumpăra. Vara trecuta, Amazon a lansat o aplicație video premium pentru Android, dar nu a adăugat încă suport pentru streaming-ul conținutului cu un Chromecast.

Google a eliminat YouTube de la produsele de streaming Amazon Fire TV

În ceea ce o privește pe Google în această cădere urâtă, Google a eliminat YouTube de la produsele de streaming Amazon Fire TV și Echo Show / Spot, susținând că Amazon a încălcat termenii și condițiile de utilizare a acelor implementări ale aplicației YouTube. Odată s-au semnalat că firmele au remediat toate lucrurile dintre ele, dar se pare că nu mai este cazul.

Săptămâna trecută, Amazon și-a anunțat achiziția Ring, producător de sonerii de uși inteligente și camere de in-door. Compania a plătit peste 1 miliard de dolari pentru Ring în încercarea de a-și urmări rapid misiunea de a face Alexa asistentul digital dominant în casele consumatorilor. Amazon continuă să vândă produse similare din august și alte companii, dar în curând nu va trebui să vă faceți griji cu privire la promovarea unuia dintre principalii săi rivali pe propriul magazin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here