AMD Ryzen 7 2700X devine overclockat pentru a sparge bariera de 6GHz

0
17
AMD Ryzen 7 2700X devine overclockat pentru a sparge bariera de 6GHz
AMD Ryzen 7 2700X devine overclockat pentru a sparge bariera de 6GHz

AMD a lansat procesoarele Ryzen din generația a doua, overclockerii au lansat deja noul model pilot, iar bariera de 6GHz a fost spartă (după o overclockare de 5.884GHz la începutul acestei săptămâni).

Experții de overclocking Der8auer și Neo au luat un Ryzen 7 2700X, ce funcționează pe o frecvență de bază de 3.7GHz, și au transformat-o în 6.0GHz peste toate cele 8 nuclee ale procesorului folosind o tensiune de 1.85v.

Răcirea a fost furnizată de azot lichid, așa cum se întâmplă de obicei în cazul unor astfel de amplificări mari. Acestea nu sunt genul de rezultate pe care le puteți obține pe un PC normal cu răcire convențională, desigur, și nici CPU nu a fost suficient de stabil pentru a rula ceva la acest nivel.

Este impresionant faptul că viteza ar putea fi atinsă fizic atunci când este găsit procesorul potrivit (overclockerii au avut o serie de mostre la îndemână și, desigur, toate procesoarele – chiar și cele ale aceluiași model – variază într-o oarecare măsură în toleranța lor de a fi propulsate).

Trecând prin Skylake-X

Wccftech.com raportează că benchmark-urile au fost executate cu succes la un nivel stabil de 5.7GHz, cu setup-ul 2700X, care este cel mai bun procesor Intel Core i9-7980XE (Skylake-X) GHz.