AMD Ryzen printre cele mai bune procesoare existente

0
194
amd ryzen

AMD Ryzen a fost lansat de curand in cadrul unei conferinte in care cei de la AMD au prezentat modelul cunoscut sub numele de „Threadripper”. Dupa cum spune si numele, acesta este un procesor extrem de performant care nu poate fi egalat in prezent de niciun alt tip de procesor.

Este destinat PC-urilor ultra high-end si este un model cu 16 nuclee reale si 32 de nuclee virtuale. Asadar, momentan nu are adversar in aceasta piata, pana cand cu siguranta Intel va veni cu un model pe masura. Daca pana acum AMD se tinea foarte greu in spatele companiei Intel, acum acestia au dovedid ca isi merita renumele si au dezvoltat cel mai puternic procesor din prezent.

Totodata, celelalte procesoare din gama Ryzer sunt si ele extrem de performante si partea cea mai buna, au un pret mai decent decat cei de la Intel. Revenind la AMD Ryzen, acesta a fost produs pe baza tehnologiei Zen si ofera performante mai bune decat ultimul model de la compania rivala. Totodata, pretul acestuia ar putea fi sub 1700 de dolari, fapt ce il face mult mai accesibil.

AMD nu se lasa nici in ceea ce priveste placile video, acestia urmand sa lanseze o noua gama in aceasta vara si anume, Polaris. Placile Video Polaris se anunta a fi si ele foarte redutabile, fiind bazate pe tehnologia Ryzen, cu 8 nuclee virtuale. Compania promite o performanta in jocuri mai buna cu aproximativ 50%, la un consum de doua ori mai mic. Deci, cei de la AMD nu se opresc sa nu surprinda si cine stie, poate vor mai scoate ceva nou pana la finalul acestui an.

Momentan, tot ce ramne de facut este de asteptat si de vazut incotro se va indrepta aceasta piata a procesoarelor si a placilor video, si care compania va fi in final piesa de rezistenta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here