Noutati

Android Nougat este oficial cea mai răspândită versiune a sistemului de operare Android

Una dintre cele mai mari plângeri făcute vreodată la cel mai utilizat sistem de operare mobil, Android și gigantul tehnic Google este fragmentarea sa imensă. Cu tot mai multe echipamente de pe piață, numărul de versiuni diferse crește, de asemenea, și dispersia sa crește.

Încet, gigantul tehnic Google a reușit acum să echilibreze lucrurile și să aducă cele mai recente versiuni pentru o utilizare în masă. Datele din februarie arată că, cu Android Nougat,  a preluat în cele din urmă rolul celei mai utilizate versiuni.

În fiecare lună, în primele zile, Google colectează statistici din propriul magazin de aplicații și arată care versiuni ale sistemului său de operare mobil sunt cele mai utilizate pe scară largă.

Prin urmare, luna februarie nu a fost o excepție, iar cifrele dezvăluite arată o surpriză. În cele din urmă, gigantul tehnic Google cel mai folosit sistem de operare mobil, Android Nougat și-a asumat rolul de lider în acest ecosistem.

Adăugarea ratei de utilizare a acestor două versiuni de Android Nougat, 7 și 7.1, atinge deja o valoare de 28,5%, ușor peste celelalte versiuni Android.

Ei bine, lângă Android Nougat mai avem un lider al acestui tabel, și anume, Android Marshmallow, care este răspândit în 28,1% din dispozitive.

Mai departe de aceste pozitii este Android Oreo, care a fost lansat la sfârsitul anului trecut. Cea mai recentă versiune de Android este prezentă în numai 1,1% dintre smartphone-urile care folosesc sistemul de operare mobil Google.

Cauzele pentru această fragmentare a Android sunt deja bine cunoscute. Mulți producători și operatori nu investesc în actualizări, păstrând adesea smartphone-urile fără actualizările de securitate necesare.

Tehnologia Google a încercat să contracareze acest lucru, iar cele mai recente versiuni par să rupă această barieră, deși într-un ritm foarte lent.

Ce părere aveți despre aceste rezultate? Vă așteptăm opiniile în secțiunea de comentarii de mai jos.

Etichete

One Comment

  1. Personal, ador versiunea Nougat avand in vedere faptul ca Oreo a creat mai multe erori si probleme decat a ajutat. L-am instalat pentru o perioada scurta de timp si a trebuit sa ma intorc la Nougat..mai asteptam cateva update-uri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close