NoutatiStiinta

Android Things este pregătit pentru dispozitive inteligente

Platforma Google pentru dispozitive inteligente, Android Things, este gata să înceapă transportul în gadgeturi pentru consumatori. Android Things lansează versiunea 1.0 de astăzi după ce a lansat dezvoltatorii la sfârșitul anului 2016. Google spune că primele dispozitive – care includ difuzoarele LG și iHome și afișajele inteligente de la LG, Lenovo și JBL – vor fi lansate în următoarele câteva luni.

Android Things este o platformă de dezvoltare care are scopul de a ușura companiile hardware să înceapă să construiască un gadget. Permite Google să se ocupe de unele dintre caracteristicile software-ului și ale inteligenței, permițând companiilor hardware să codifice acest lucru folosind instrumentele Android pe care probabil le cunosc deja. Nu este clar cât de ușor este acest lucru, dar probabil simplifică dezvoltarea, mai ales pentru gadgeturile care se vor încheia cu funcțiile Google Asistent sau funcțiile de distribuție în ele.

Doar pentru că un obiect gadget rulează pe Android Things nu înseamnă că va fi neapărat un accesoriu Android, sau chiar ceva care pare să trăiască în ecosistemul Google. Un obiect gadget despre care Google afirmă că se află în fabrică, de la Byteflies, este o stație de docking care transmite datele de sănătate de la articole purtabile înapoi la serverele unei companii. Altele, de la Mirego, reprezintă o afișare foto mare destinată setărilor publice.

Mai degrabă decât să provoace un val de noi accesorii Android, Android Things pare să fie mai mult despre jocul pe termen lung de cimentare a dominanței Android și oferind Google o prezență mai mare pe piața IoT în creștere. Cele mai multe gadget-uri rulează codul Android, Androidul mai înrădăcinat devine totul în tehnologie. Acest lucru ar putea însemna, de asemenea, mai multe dispozitive gadget-uri infuzate de Google pentru consumatori, dar nu este ca și cum nu suntem pe termen scurt.

Etichete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close