NoutatiStiinta

Aplicația Browsery de la Barnes și Noble face citirea mai placută

Pentru editori și autori, descoperirea cărților este o provocare continuă. Site-uri precum Amazon, Goodreads și Smashwords conțin sute de milioane de cărți, ceea ce conectază un cititor la un citit dificil pe fondul dezordinirii. În această săptămână, Barnes și Noble au lansat o nouă aplicație numită Browsery care încearcă să rezolve această problemă prin crearea unei comunități care să ofere recomandări unii altora.

Browsery este un concept asemănător cu Goodreads

Nu este un concept nou; de exemplu, Goodreads vă permite să urmăriți progresul în citirea curentă, prezentând totodată ceea ce citiți și recomandați prietenii dvs. Există și Litsy (care a fost recent achiziționat de un alt site de catalogare LibraryThing), care le permite cititorilor să împărtășească imagini despre ceea ce citesc împreună cu recenzii scurte. Apoi, desigur, există comercianți ca Amazon și Barnes și Noble, care au propriile lor ecosisteme de recomandări bazate pe algoritmi și recenzii ale consumatorilor.

Toate aceste site-uri se bazează pe comunități extinse pentru a servi recomandări potențialilor cititori și, prin comparație, Browsery este un pic mai constrâns. Formatul este simplu: un utilizator întreabă – „Care este romanul fantezist preferat de-a lungul timpului?” sau „M-am bucurat recent de cărți de călătorie în timp. Orice sugestii? „- atunci alți utilizatori pot răspunde cu o recomandare și o scurtă descriere despre motivul pentru care le place acea carte.

Aplicația se bazează pe recenzii și feedback-uri

Această interacțiune în spate și în față oferă aplicației o imagine mai personală decât site-urile similare. În timp ce paginile Goodreads și Amazon (și chiar Barnes și Noble) se concentrează pe recenzii, Browsery solicită în mod explicit cititorilor să ofere un răspuns unic pentru o anumită întrebare. Este un lucru să întocmești o listă de cărți despre călătoriile în timp, dar este altceva să-i recomandăm pe The Gone World să ia interesant un procedeu în care anchetatorii pot schimba rezultatele în cursul investigației. Recomandările se simt mai greoaie decât simpla vizionare a unei cărți care apare într-o căutare sau apare într-un feed de știri. Abilitatea de a pune întrebări deschise („Care este cartea dvs. preferată despre Marte?”), Precum și cele super specifice („Are cineva serii de fantezie urbane în afară de Mercy Thompson și Kate Daniels?”) răspunsuri pentru persoanele care caută ceva ocazional sau ceva similar cu romanul lor preferat.

Concentrarea specifică pe întrebări înseamnă că aplicația este destul de limitată. Puteți adăuga cărți în profilul dvs., dar modul de a face acest lucru este un sens giratoriu; este proiectat mai mult pentru a salva recomandările pe care doriți să le verificați, în loc să catalogați propria bibliotecă personală. De asemenea, nu există nicio funcție de urmărire, cum ar fi Goodreads, pentru a vă asigura că veți continua să utilizați aplicația de fiecare dată când veți ridica o carte. Acest lucru este nefericit, deoarece este o caracteristică indispensabilă în aplicația Goodreads. Ca și în cazul tuturor aplicațiilor, este posibil ca mai multe funcții să fie adăugate ulterior lansării după mai multe feedback de la utilizatori.

Etichete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close