Apple doreste sa cumpere niste companii mari. Netflix este pe primul loc.

0
550
apple

Apple beneficiaza in prezent de o multime de bani, astfel incat considera ca trebuie sa ii investeasca in ceva pentru a fi totul bine. Prin urmare, s-a ajuns la decizia de a cumpara o companie dintr-o lista in care Netflix este pe primul loc.

Apple dispune in acest moment de aproximativ 256 miliarde de dolari bani lichizi, managerii marii companii dorind sa investeasca cumva acesti bani. Circa 211 miliarde de dolari au fost deja cheltuiti pe cumpararea unor actiuni. A mai adaugat inca 50 de miliarde pentru noul proiect, astfel incat bugetul final este de undeva la 300 de miliarde.

Cei mai importanti investitori de la Apple doresc sa investeasca acesti bani in ceva maret, care sa aduca mai apoi si profit pe masura. Analistul Citibank, Jim Suva, mentioneaza faptul ca daca Apple ar avea o reducere de aproximativ 10% pentru repatriere, ar avea destui bani pentru a-si indeplini respectiva dorinta.

Astfel, a fost pregatita si lista cu eventualele companii care ar putea ajunge in „mana” gigantului din Cupertino. La final, cand s-a tras linia, au mai ramas doar 7 asa zise candidate, iar pe primul loc se afla cei de la Netflix, cu o sansa de 40% de a fi achizitionata. Pe locul 2 se afla Disney, cu o sansa de 20%, iar printre restul se numara si Blizzard, Activision, Electronic Arts, Hulu sau Tesla. Sansele acestora sunt insa cu mult mai mici, sub 10%.

Ar fi insa o treaba ca Netflix sa fie cumparat de catre Apple, ma gandesc ca acestia vor reusi sa-l duca undeva mult mai sus si sa-l faca mult mai avansat din punct de vedere al tehnologiei. Pe de alta parte, nici Disney nu ar fi o alegere asa de proasta, atata timp cat exista un profit. Momentan insa, nimic nu este batut in cuie, ramane sa vedem urmatoarea miscare a companiei. Voi ce parere aveti? Care ar fi alegerea perfecta?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here