NoutatiStiinta

Apple folosește o facilitate americană secretă pentru Micro LED

Apple a folosit facilitatea americană secretă pentru a dezvolta ecrane MicroLED pentru Apple Watch

Apple a folosit facilitatea americană secretă pentru a dezvolta ecrane Micro LED

Apple utilizează o instalație secretă în California pentru a proiecta și produce prototipuri de ecrane Micro LED, potrivit unui raport al Bloomberg. Inginerii se spune că au produs ecrane full-funcționale Apple Watch cu dimensiuni microLED la instalație, în vederea utilizării tehnologiei pentru prima dată în ceas. Apple Watch utilizează în prezent ecrane OLED de la LG Display.

MicroLED este o tehnologie complexă de afișare emisivă, în care, ca și OLED, fiecare pixel dă propria lumină în loc să se bazeze pe lumina de fundal pentru întregul panou. Acest lucru oferă contrastul excelent, eficiența energetică și unghiurile de vizualizare MicroLED, fără compromisurile OLED privind luminozitatea sau longevitatea. Samsung lucrează, de asemenea, la MicroLED și a prezentat un televizor modular de 146 inch, utilizând tehnologia de la CES în ianuarie. Televizorul, numit „The Wall,” se presupune că va intra în vânzare în luna august, deși nici un preț nu a fost anunțat.

Interesul Apple în tehnologia MicroLED a fost stabilit de ceva timp

Interesul Apple în tehnologia MicroLED a fost stabilit de ceva timp. A cumpărat lansarea LuxVue în 2014 și au existat numeroase rapoarte ulterioare despre modul în care ar putea fi pusă în aplicare achiziția. Anul trecut, Nikkei a spus că Apple intenționează să utilizeze MicroLED în Apple Watch, identificând o facilitate din Taoyuan, Taiwan ca fiind dedicată dezvoltării tehnologiei. Facilitatea a fost anterior deținută de Qualcomm și utilizată pentru afișajele Mirasol.

Bloomberg speculează că, dacă Apple va stăpâni designul MicroLED până la punctul în care ar putea fi produs în masă pentru a fi utilizat în dispozitivele mainstream, ar fi prima dată când Apple va putea proiecta ecrane „de la cap la cap”. deoarece raportul mai notează că Apple va trebui să externalizeze fabricarea efectivă a ecranelor sale, rezultatul nu ar putea fi prea diferit față de ceea ce se întâmplă astăzi, în cazul în care companii precum Samsung și LG Display produc panouri LCD și OLED la modelele și specificațiile Apple.

În acest moment, însă, MicroLED nu este o tehnologie matură, iar mutarea Apple chiar în ecrane de fabricare – chiar și la scară redusă în scopuri de testare – este o dovadă suplimentară a companiei care dorește să aibă mai mult de spus în ceea ce privește produsele. Dacă Apple este capabil să stăpânească anumite aspecte legate de proiectarea ecranelor MicroLED și să își păstreze descoperirile în sine cât mai mult timp posibil, ar putea să aibă în continuare avantaje în ceea ce privește calitatea, chiar dacă panourile trebuie făcute de altcineva.

Etichete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close