NoutatiTelefoane

Apple foloseste serverele Google pentru a gazdui o parte din datele iColud

Apple a furnizat o devaluire pentru prima dată, că se bazează pe cloud-ul rival al companiei Google pentru stocarea datelor pentru serviciile iCloud, potrivit celui mai recent document de securitate iOS pe care gigantul principal din Cupertino l-a actualizat pe site-ul său.

„Dezvăluirea este o dovadă proaspătă că cloud-ul Google a început să se folosească, deoarece se pare că a prins Amazon și Microsoft în domeniul infrastructurii cloud”, a declarat luni CNBC.

Au existat câteva rapoarte despre câștigul iCloud al Google în 2016, dar Apple nu a oferit niciodată confirmare.

„De ani de zile documentul conținea un limbaj care indică faptul că serviciile iCloud s-au bazat pe sistemele de stocare de date de la distanță de la Amazon Web Services, precum și de la Azure”, a adăugat raportul.

Cel mai recent document de securitate iOS, care oferă o explicație detaliată a opțiunilor tehnologice pe care le face pentru a împiedica accesul utilizatorilor la hacking, compania a dezvăluit că utilizează infrastructura cloud computing – împreună cu Amazon S3 – pentru a stoca date iCloud, cum ar fi fotografii, fișiere și date de rezervă. Cu toate acestea, nu există nici o indicație dacă Apple se bazează, de asemenea, pe Google pentru munca suplimentară de calcul.

Când au apărut pe piață telefoane alimentate de software-ul Google Android, cofondatorul Apple și apoi CEO-ul Steve Jobs a reproșat asemănarea cu iOS-ul, potrivit CNET.

Etichete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close