Noutati

Apple incepe productia de diplay-uri MicroLED

Apple a proiectat și produce propriile display-uri de dispozitive pentru prima dată, folosind o unitate de producție secretă lângă sediul central din California, pentru a face un număr mic de ecrane în scopuri de testare, potrivit oamenilor familiarizați cu situația.

Gigantul tehnologic face o investiție semnificativă în dezvoltarea ecranelor de generație următoare, MicroLED, spun oamenii, care au cerut anonimatului să discute despre planificarea internă. Ecranele MicroLED utilizează compuși diferiți de lumină decât afișajele OLED actuale și promite să facă gadgeturile viitoare mai subțiri, mai strălucitoare și mai puțin insetate de putere.

Ecranele sunt mult mai greu de realizat decât ecranele OLED, iar compania aproape că a ucis proiectul cu un an în urmă, spun oamenii. Inginerii au progresat de atunci și tehnologia este acum într-o etapă avansată, spun ei, deși consumatorii probabil vor trebui să aștepte câțiva ani înainte de a vedea rezultatele.

Angajamentul ambițios este ultimul exemplu în care Apple a lansat design-ul componentelor cheie în cadrul companiei. Compania a proiectat chip-uri pentru alimentarea dispozitivelor mobile de mai mulți ani. Mișcarea sa în afișaje are potențialul pe termen lung de a răni o serie de furnizori, de la producători de ecran, cum ar fi Samsung Electronics Co., Japonia Display, Sharp Corp și LG Display Co. la companii precum Synaptics care produc interfațe cu chip-screen. De asemenea, poate afecta Universal Display Corp., un dezvoltator de vârf al tehnologiei OLED.w

Etichete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close