Apple invinge Samsung in ceea ce priveste vanzarea telefoanelor.

0
218
Apple invinge Samsung

Apple invinge Samsung in ceea ce priveste vanzarea telefoanelor.

Dupa cum am precizat intr-un articol recent, cei de la Samsung au facut cateva glume destul de directe asupra companiei rivale, dar cu toate acestea, Apple are intaietate atunci cand vine vorba de vanzarea telefoanelor.

Rivalitatea dintre Samsung si Apple este una cunoscuta la nivel mondial, companiile afisandu-si intentiile chiar si in public. Ultima data s-a intamplat chiar foarte recent, atunci cand Samsung a criticat gama de telefoane Apple printr-o reclama publicata acum cateva zile. Unii au fost foarte revoltati, intrebandu-se daca astfel de „iesiri” de marketing sunt legale.

Desi au fost ironizati si criticati la modul direct de catre sud-coreeni, cei de la Apple nu au ripostat cu nimic, lasand cifrele si statisticile sa vorbeasca. Astfel, conform Strategy Analytics, daca este sa ne referim la ultimul trimestru fiscal, vanzarile inregistrate de Apple le intrec pe cele ale sud-coreenilor, cu toate ca acestia au o gama extrem de larga de dispozitive.

Pentru a oferi si cateva cifre, gigantul din Cupertino a reusit sa vanda in jur de 12 milioane de telefoane in ultimele trei luni, ocupand un procent de 30,4 % din totalul pietei. Pe locul doi se claseaza Samsung, cu un procent de 25,1 %. Desi nu pare o diferenta asa mare, aceasta este de fapt considerabila, avand in vedere portofoliul de smartphone-uri de care dispune.

Cu toate astea, conform aceleiasi surse, vanzarea de telefoane scade cu procente semnificative de la an la an. Anul trecut pe vremea aceasta, Apple avea vandute in jur de 13 milioane de dispozitive, iar acum doar 12.

Totusi, in statistica respectiva nu au fost introduse si noile smartphone-uri iPhone 8, iPhone 8 Plus si iPhone X. Prin urmare, situatia se va schimba cu siguranta in urmatorul trimestru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here