NoutatiTelefoane

Apple a obtinut 51% din veniturile smartphone din Q4 2017

Cu o cotă de venituri record de 51%, Apple a preluat mai mult de jumătate din veniturile globale ale smartphone-urilor în al patrulea trimestru din 2017, se arată într-un raport.

Potrivit strategiei Google Analytics, veniturile totale globale ale smartphone-urilor au crescut cu opt procente anual, ajungând la un nivel record de 120 miliarde de dolari în al patrulea trimestru al anului 2017.

„Prețul mediu de vânzare al industriei smartphone-urilor a crescut cu 18% pe an, de la 255 USD, în al patrulea trimestru al anului 2016, până la 300 $ în al patrulea trimestru din 2017”, a declarat Linda Sui.

Sui a adăugat că gigantul tehnic sud-coreean Samsung și-a sporit veniturile cu ridicata la nivel mondial cu 16% pe an, la 19 miliarde de dolari în al patrulea trimestru din 2017.

Atât prețul mediu de vânzare Apple (ASP), cât și prețul smartphone-ului Samsung au crescut puternic, în creștere cu 21% anual, până la 254 USD în trimestrul respectiv.

„Popularitatea modelelor premium Note 8 si Galaxy S8, precum si mai putine reduceri de vanzari pe principalele sale piete din Asia, cum ar fi China, au condus la crestere”, a adaugat Sui.

Compania se pregătește să introducă trei noi iPhone-uri în acest an, iar unul dintre ele va fi mai popular decât celelalt, a declarat un analist de top din cadrul grupului de afaceri din Taiwan KGI Securities.

Potrivit lui Ming-Chi Kuo, cel mai faimos analist al KGI Securities, cand vine vorba de Apple, gigantul tech va urmari sa vanda 100 de milioane de unitati de „un iPhone de 6.1 inci pe care intentioneaza sa-l lanseze in acest an”.

Etichete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close