AplicatiiNoutatiTelefoane

Apple pare să blocheze dezvoltatorii să folosească emoji-urile

WhatsApp și Slack și-au schimbat emoji-ul deja

Apple acționează în mod eratic atunci când aplicațiile terță parte utilizează emoji-ul stabilit în afara tastaturii, provocând confuzie între dezvoltatori în legătură cu o schimbare aparentă în modul în care sunt aplicate regulile sale. Apple deține drepturile de autor pentru emoji, care a devenit un fenomen global în 2011, când a introdus o tastatură dedicată pentru acestea. Dar, până de curând, dezvoltatorii au folosit emoji Apple în mod liber în afara tastaturii – ca decorațiuni în interiorul aplicațiilor lor și în capturi de ecran și alte materiale promoționale.

Apple nu a răspuns la cererile repetate de comentarii în legătură cu emoji

WhatsApp și Slack sunt printre principalii dezvoltatori care și-au schimbat emoji-ul în ultimele săptămâni ca răspuns la presiune, după cum a remarcat săptămâna aceasta Emojipedia.

Ryan Nystrom, inginer la Instagram, care lucrează la o aplicație de notificare GitHub, a distribuit pe Twitter o respingere de la Apple, indicând faptul că a încălcat regula 5.2.5 din App Store: „Aplicațiile și extensiile, inclusiv tastatura terță parte și pachetele de autocolante, emoji „. (Tweet-ul lui Nystrom a fost observat pentru prima dată de Mashable.)

WhatsApp și Slack și-au prezentat noile stiluri de emoji

WhatsApp, care și-a prezentat propriul set de emoji în octombrie, a refuzat să comenteze. Slack și-a prezentat marți noul emoji; o purtătoare de cuvânt nu a comentat motivele din spatele schimbării, dar a spus: „Stilul de emoji pe care îl vedeți în Slack diferă acum în funcție de sistemul de operare al dispozitivului. Aceasta înseamnă că, în funcție de dispozitiv, emojii pe care îi vedeți pot arăta diferit. Apple emoji vor fi disponibile numai pe dispozitive iOS / mac, în timp ce dispozitivele Android, Linux, Windows și Windows Phone vor vedea stilul emoji al Google.”

În timp ce Apple pare să impună mai multă agresivitate regulii 5.2.5, nu pare să o facă în mod consecvent. Dezvoltatorul Sam Eckert a declarat că aplicația sa iOS a fost inițial respinsă pentru includerea emoji-ului Apple, dar ieri a fost aprobat cu emoji inclus în continuare. Mi-a spus astăzi că încă nu știe ce sa întâmplat.

Indiferent de situație, dezvoltatorii sunt pe margine. În ultima zi, trei producători de aplicații mi-au spus că incertitudinea în ceea ce privește utilizarea emoji-ului le-a răsucit echipele. În funcție de cât de mult se utilizează emoji într-o aplicație, o schimbare în executare ar putea necesita un redesign extins și scump. Slack permite utilizatorilor să reacționeze la mesaje cu orice emoji, de exemplu, iar capturile curente din App Store afișează emoji Apple afișate sub mesaje.

Forțând dezvoltatorii să creeze sau să-și elibereze propriile emoji va fi o durere de cap care crește în fiecare an, pe măsură ce se adaugă mai multe emoji.

Pe de o parte, Apple poate acționa în convingerea că acțiunile sale îi protejează drepturile de autor. Dar pe de altă parte, dezvoltatorii cu care am vorbit spun că sunt frustrați de companie nu au fost mai apropiați. Unde și cum pot dezvoltatorii să utilizeze Apple emoji? Pentru moment, compania nu spune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close