Noutati

Apple pregătește utilizatorii MacOS pentru întreruperea suportului de aplicații pe 32 biți

High Sierra va fi ultima versiune care va suporta aplicații 32 de biți "fără compromisuri".

La conferința de anul trecut a dezvoltatorului Worlwide (WWDC), Apple a anunțat dezvoltatorilor de aplicații Mac că MacOS High Sierra „va fi ultima versiune de MacOS care va sprijini aplicațiile pe 32 de biți fără compromisuri”. Acum, în MacOS High Sierra 10.13.4 beta, Apple notifică utilizatorilor și schimbările iminente.

În notele de lansare beta, Apple spune:

”Pentru a vă pregăti bine pentru versiunea macOS ce nu va mai suporta și rula software 32-bit, începând cu macOS High Sierra 10.13.4, utilizatorul este notificat la lansarea aplicației în cazul în care aceasta depinde de software 32-bit. Alerta va fi afișată o singură dată per aplicație.”

Mai pe înțelesul nostru, când utilizatorii încearcă să lanseze o aplicație pe 32 de biți în versiunea 10.13.4, aceasta va fi lansată, dar va face acest lucru printr-un mesaj de avertizare prin care utilizatorul este norificat că aplicația nu va fi compatibilă cu sistemul de operare decât dacă este actualizată. Aceasta urmează aceeași abordare pe care Apple a luat-o cu iOS, care și-a finalizat apusul de apariție a aplicației pe 32 de biți cu iOS 11 în toamna trecută.

Dezvoltatorii și utilizatorii interesați de modul în care va merge acest lucru vor putea să analizeze același proces în iOS pentru context. La data de 1 ianuarie a acestui an, Apple a încetat să accepte înregistrări de aplicații pe 32 de biți în Mac App Store. În luna iunie, compania va înceta să accepte actualizări pentru aplicațiile existente pe 32 de biți. iOS a urmat o evoluție similară, înregistrările aplicațiilor pe 32 de biți fiind încheiate în februarie 2015 și acceptarea actualizărilor aplicațiilor pentru aplicațiile pe 32 de biți care s-a încheiat în iunie 2015.

Și înainte de a spune, „Ei bine, asta e doar Mac App Store”, rețineți că Apple a mai spus următoarele săptămâna aceasta:

”Dacă distribuiți aplicațiile în afara Mac App Store, recomandăm foarte mult distribuirea binară pe 64 de biți pentru a vă asigura că utilizatorii pot continua să ruleze aplicațiile dvs. pe viitoarele versiuni ale MacOS.”

Următoarea versiune de MacOS după High Sierra va începe să restricționeze aplicațiile pe 32 de biți și va conține avertismente „agresive” cu privire la schimbările care urmează. Apple nu a spus exact la ce punct de sprijin va fi eliminat complet.

Etichete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close