Apple redevine producatorul numarul 1 de portabile

0
105
Apple

Apple redevine producatorul numarul 1 de portabile

Apple este din nou cel mai mare producator de portabile la nivel mondial, dupa ce Apple Watch 3, care a fost lansat in septembrie, a ajutat compania sa-i depaseasca pe cei de la Xiaomi. Astfel, noul ceas inteligent al celor de la Apple, primul care se conecteaza la internet fara necesitatea unui smartphone, a inregistrat nu mai mult de 3.9 milioane de vanzari in ultimul trimestru din 2017.

Compania precizeaza faptul ca nu se asteptau ca Apple Watch 3 sa se vanda asa de bine, astfel incat in prim plan au putut sa livreze doar 800.000 de dispozitive. Cu toate acestea, aceasta cifra reprezinta un salt important pentru Apple in domeniul portabilelor, avand in vedere ca anul trecut in aceeasi perioada au inregistrat vanzari de circa 2.8 milioane.

De asemenea, a facut astfel incat Apple sa ocupe 23% din piata, plasandu-se in fata chinezilor de la Xiaomi care au inregistrat un procent de doar 21%. Dupa cum puteti vedea in diagrama de mai jos, Apple si Xiaomi sunt urmate de companii precum Fitbit, Huawei si Samsung.

null

Tim Cook precizeaza totodata ca si castigurile au crescut cu circa 50% in acest domeniu, mai ales datorita faptului ca majoritatea oamenilor acorda din ce in ce mai multa atentie serviciilor de sanatate puse la dispozitie de un Smart Watch. Toate acestea avand in vedere faptul ca ultimul trimestru din 2017 este unul dintre cele mai slabe cotate in ceea ce priveste vanzarile, majoritatea asteptand perioada Craciunului.

Ceea ce este important momentan este ca Apple redevine producatorul numarul 1 de portabile, insa nu se stie cat timp vor putea acestia sa reziste. Ramane de vazut ce se va intampla mai departe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here