NoutatiTelefoane

Apple va construi al doilea Data Center in China

Apple va construi cel de-al doilea centru de date din China, la Ulanqab City, în regiunea autonomă Mongolia Interioară, a informat agenția oficială de știri Xinhua marți, citând guvernul local.

Primul centru de date Apple din China de Nord, va începe să funcționeze în 2020 și va oferi servicii iCloud pe continentul chinez, a spus raportul Xinhua. De asemenea, a declarat că viitorul proiect de centru de date Apple va utiliza 100% din surse regenerabile de energie, în conformitate cu acordul de cooperare încheiat între administrația orașului și compania.

Anul trecut, Apple a creat un centru de date în provincia sudică Guizhou, primul din China, pentru a se conforma legilor mai stricte privind securitatea cibernetică. Centrul de date a făcut parte din investiția planificată a companiei, de 1 miliard de dolari  în țară. De asemenea, Apple a spus că nu va crea nici un backdoors în niciunul dintre sistemele sale.

Producătorul iPhone nu a fost disponibil imediat pentru comentarii.

China este cea mai mare piață smartphone din lume, iar marca Apple este extrem de populară în țară. IPhone 7 Plus a fost, de fapt, cel de-al doilea smartphone cel mai bine vândut în țară anul trecut, iar iPhone 7 al cincilea cel mai bine vândut.

Etichete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close