NoutatiStiinta

Asistentul Google va identifica în curând limba în care vorbiți

Vor urma update-uri cu multe limbi în următoarele câteva luni

Asistentul Google primește câteva actualizări de limbi importante în acest an. Până la sfârșitul anului 2018, Google spune că va putea să înțeleagă și să vorbească 30 de limbi, suficient pentru a acoperi 95% dintre utilizatorii de Android. Și mai târziu în acest an, asistentul nu se va limita la vorbirea unei limbi în același timp. Acesta va detecta automat limba dvs. de fiecare dată când vorbiți și răspundeți. Deci, dacă sunteți multilingv, nu veți mai trebui să alegeți o singură limbă pe care să o utilizați cu asistentul.

Asistentul Google va fi capabil să descifreze până la 30 de limbi diferite

Asistentul a lansat pe scară largă acest lucru anul trecut, dar era disponibil doar într-o singură limbă – engleză – la acea vreme. Acum suportă opt limbi – franceză, germană, italiană, japoneză, coreeană, spaniolă și portugheză braziliană – deci Google are încă 22 de adăugări în următoarele 10 luni. Nick Fox, conducătorul companiei pentru asistent, spune că compania nu intenționează să se oprească la 30. Dar 30 oferă o acoperire suficientă încât echipa se simte confortabil, spunând că Asistentul „a ajuns într-adevăr la nivel global”.

Printre limbile noi vor fi daneza, olandeză, hindi, indoneziană, norvegiană, suedeză și thailandeză. Ele vor fi adăugate „în următoarele câteva luni”.

Capacitatea de a comuta între limbi în timp real este o îmbunătățire majoră. Anterior, a trebuit să modificați complet setările de limbă Android pentru a schimba limba în care a fost asistentul, ceea ce înseamnă în esență că ați fost blocați vorbind doar o singură limbă, deoarece trecerea a fost o bătaie de cap. Un lucru pe care asistentul încă nu îl poate face este să descifreze mai multe limbi în aceeași propoziție. Caracteristica multilingvă va fi limitată la lansarea în limba engleză, franceză și germană, dar se va extinde la mai multe limbi „în timp”.

Extinderea la 30 de limbi îi ajută pe asistent să ajungă până la acea zonă în care a rămas cu adevărat în urma lui Siri. Asistentul de voce al Apple susține în prezent 20 de limbi, dintre care mai multe sunt într-un număr de dialecte diferite (există, de exemplu, nouă pentru engleză). Siri lucrează de asemenea în cantoneză și mandarină, limbi majore pe care le-a adăugat încă Google.

În plus față de noile funcții de limbă, Google anunță de asemenea lansarea unor rutine și a unor noi integrări pentru asistent. Va începe să lucreze cu producătorii de hardware Android pentru a integra Asistentul cu dispozitivele lor, astfel încât să poată lansa, de exemplu, anumite caracteristici ale aparatului foto. Google va începe să lucreze cu operatorii de telefonie, astfel încât Asistentul să poată fi folosit pentru a verifica utilizarea curentă a datelor și alte detalii ale planului.

Etichete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close