NoutatiSecuritate

Atacuri cibernetice cu ajutorul programelor CIA

O Gramada de Atacuri cibernetice cu ajutorul programelor CIA, spune Symantec.

Compania de securitate a ajuns la această concluzie după ce se uită în leak-ul instrumentelor de hacking de WikiLeaks.

Instrumentele de hacking folosite de către CIA, au fost implicate in cel putin 40 de atacuri informatice în 16 țări, potrivit firmei de securitate Symantec.

Documentele au arătat modul în care agenția de spionaj a fost capabilă să pătrundă în telefoane, calculatoare și chiar în televizoare pentru a spiona oameni.

Symantec nu dă vina direct pe CIA pentru atacuri, dar se știe că instrumentele folosite aparțin celor de la CIA, atacurile au avut loc la date nespecificate. Compania a declarat, de asemenea că obiectivele au fost entitățile guvernamentale, și s-au axat pe tăriile din Europa, Asia, Africa și Orientul Mijlociu.

Un purtator de cuvant pentru Symantec nu a fost disponibil imediat pentru a comenta raportul realizat de alte companii de securitate.

Un purtator de cuvant al CIA a refuzat sa comenteze asupra raportului Symantec. Agenția a refuzat anterior să comenteze cu privire la scurgerile de informații în sine, doar menționând că „publicul american ar trebui să fie profund tulburat de orice divulgare WikiLeaks concepute pentru a deteriora capacitatea Comunității de Informații de a proteja Americii împotriva teroriștilor și a altor adversari. O astfel de prezentare nu pune în pericol numai personalul SUA, dar, de asemenea, adversarii noștri se pot dota cu instrumente și informații pentru a ne face rău „

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close