Atleții de la Jocurile Olimpice de iarnă din Coreea de Nord, precum și din Iran, nu vor putea să-și ia telefoanele Samsung Galaxy Note 8 acasă datorită sancțiunilor Organizației Națiunilor Unite, au declarat organizatorii evenimentului, informează AFP.

Samsung promovează telefoanele sale făcând versiuni speciale pentru atleți

În acest an, Samsung, pentru a doua olimpiadă la rând, a făcut o versiune specială pentru Galaxy Note 8, servind a fi distribuite sportivilor și organizatorilor. Nu este singura promovare a telefonului care implică gigantul tehnic. Note 8 a apărut, de asemenea, în dramele coreene în ultimul an, în timp ce actorii de la emisiuni TV tind să utilizeze toate dispozitivele Samsung.

IOC va oferi telefoane mobile tuturor sportivilor și oficialilor din toate țările care participă la Jocurile Olimpice de Iarna PyeongChang 2018. În ceea ce privește Coreea de Nord și Iran, toți participanții sunt rugați să nu ia telefoanele înapoi în țara lor de origine, ci să le folosească numai în timpul șederii lor în PyeongChang, deoarece acestea trebuie să le permită să participe la Jocuri. Au spus organizatorii olimpici într-o declarație.

Deoarece telefonul obișnuit Note 8 costă $920 în Coreea de Sud sau 1.000.000 de woni, iar ediția olimpică va fi fară îndoială o valoare mai ridicată, ar putea fi considerat un bun de lux, care este interzis prin sancțiunile ONU asupra Coreei de Nord.

Nord coreeni ar putea folosi telefonul în scop militar

De asemenea, este posibil ca acesta să poată fi considerat un bun ”cu dublă utilizare”, care ar putea fi folosit și pentru armată. Multe tări au ridicat sancțiuni împotriva Coreei de Nord și Iranului, de regulă asupra încercării armelor militare din ultimii ani. ONU a adoptat recent sancțiuni mai severe împotriva Coreei de Nord începând cu luna decembrie.

Samsung este furnizor de telefoane mobile Jocurilor Olimpice încă din 1997

Ca sponsor al Jocurilor Olimpice de lungă durată, Samsung a furnizat competiția internațională cu telefoane mobile începând din 1997. În 2016, a lansat o ediție olimpică de telefoane a Samsung Galaxy S7 Edge pentru Jocurile Olimpice de Vară de la Rio de Janeiro, disponibilă atleților. Această versiune a avut culorile Jocurilor Olimpice: un buton galben de acasă, un buton roșu de alimentare, comenzi de volum verde și un cadru albastru lângă cameră. Ediția olimpică din acest an arată mai sumbră, cu un front negru și un spate alb.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.