Bateria care rezista o saptamana
Bateria care rezista o saptamana

Se pare că a fost prezentată o invenţie ce cu siguranţă va revoluţiona lumea, a fost prezentată de creatorul bateriilor din smartphone.

Deşi are 94 de ani, creatorul bateriilor Li-ion, de pe smartphone-urile actuale, a decis să nu se lase. Cu numele de John B. Goodenough, a reuşit încă o performanţă foarte mare, Profesorul de la Universitatea din Texas a venit cu o alternativă şi mai multă la ceea ce a creat. (Probabil nu a mai vrut să fie înjurat de către posesorii telefoanelor atunci când li se descărcau bateriile).

Acesta împreună cu Maria Helena Braga şi echipa acestora, au reuşit să creeze o baterie low-cost ce este şi mult mai sigură.

Pe lângă că bateria va fi low-cost, aceasta va avea o capacitate a energiei cu până la trei ori mai mare. Un lucru foarte bun şi pentru vehiculele electronice, pentru acestea, tehnologia înseamnă un drum mai lung până la încărcarea bateriilor. În cazul telefoanelor, acelaşi lucru, un timp mai îndelungat de folosire până la a trebui încărcate.

Totul se bazează pe o nouă tehnologie, ce se foloseşte de electroliţi de sticlă în loc de lichid ca în cazul bateriilor Li-ion. Pe lângă acest lucru siguranţă vine din partea sticlei solide noile baterii nu formează dendrite (bucăţele de litiu care se formează de obicei în electroliţi lichizi), acestea provoacă explozia acestor baterii.

Inventatorul acestei tehnologi, aşteaptă să colaboreze cu producători de baterii pentru a testa nouă invenţie pe vehicule electrice şi device-uri electronice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.