Creșterea valorii Bitcoin de la lansarea sa din 2009 a fost incredibilă. Din costul de sub 1 $ în 2010 la 19.000 $ în 2017, bitcoin a trecut granițe ce nimeni nu și-ar fi închipuit. Însă, pe fondul ratei ridicate de creștere, au existat numeroase discuții despre impactul monedei digitale asupra mediului. Spre deosebire de banii reali care sunt tipăriți de guverne, bitcoan este pus în circulație printr-un proces consumator de energie cunoscut sub numele de minerit.

Cum este consumată energia în timp ce se minează?

Procesul de minare nu implică doar verificarea tranzacțiilor pe un computer personal normal. Este un proces mai complicat care implică utilizarea de hardware de ultimă generație. Mașinile hardware folosite sunt cunoscute ca circuite integrate specifice aplicației (ASIC). Pe lângă faptul că aveți mașina ASIC potrivită, un miner trebuie să aibă, de asemenea, un program software pentru a ajuta la rezolvarea unor puzzle-uri matematice specifice.

Cunsumul uimitor de energie

Potrivit unui studiu realizat de Digiconomist, exploatarea bitcoin a reprezentat 29,05 terawatți de energie electrică în 2017. Asta înseamnă 13% din toată energia consumată de lume începând din noiembrie 2017. Exploatarea Bitcoin consumă în mod ideal mai multă putere decât Nigeria, cea mai mare economie a Africii și una dintre cele mai populate țări din lume.

Cantitatea totală de energie consumată de mineritul de tip bitcoin ar putea oferi necesarul de iluminat pentru aproape 3 milioane de locuințe americane.

Acest lucru duce la încurajarea producerii de electricitate, fapt ce este un dezavantaj pentru mediul încunjurător.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.