Bitcoin s-a divizat in doua monede! Vezi rezultatul

0
159
bitcoin

Pentru cei care nu stiu, Bitcoin este o moneda virtuala care este in crestere de mult timp, ajungand sa valoreze 2,753 de dolari. Mai pe scurt, cea mai populara moneda criptografica. Aceasta s-a impartit insa acum mai putin de o zi in doua monede diferite, Bitcoin si Bitcoin Cash.

Conform surselor, bitcoin s-a divizat in doua monede, in primul rand din pricina platformei invechite, aceasta nemaipermitandu-i sa creasca. Aceasta divizare insa va avea efecte in functie de fiecare utilizator in parte si in functie de ce platforma de tranzactionare utilizeaza fiecare. Este destul de greu deci sa profiti de aceasta schimbare, chiar daca in prim plan moneda a prezentat scaderi cu pana in 7%, aceasta si-a revenit imediat, nefiind cazul de instabilitate.

Totusi, desi pentru unii aceasta divizare este o idee foarte buna, unele platforme de tranzactionare refuza sa accepte si prin urmare au oprit actiunile. Cex.io, una dintre cele mai populare astfel de platforme a oprit vanzarea si cumpararea, iar Coinbase, o casa de schimb pentru Bitcoin refuza sa accepte moneda Bitcoin Cash pe motivul ca nu va avea o durata lunga de viata.

Pentru necunoscatori, Bitcoin a fost prima moneda virtuala care a functionat si functioneaza prin intermediul tehnologiei Blackchain. Aceasta are rolul de a descentraliza economia si de a permite banilor sa circule prin niste simple servere, tranzactiile fiind complet anonime. Daca va intrebati care este diferenta, ei bine, diferenta este ca banii nu mai sunt controlati de catre banca, iar tranzactiile sunt complet anonime.

Bitcoin Cash va functiona in acelasi mod, blocul de date fiind insa marit de la 1 MB la 2 MB. Mai mult, chiar daca in prezent reteaua Bitcoin suporta un numar de 7 tranzactii pe secunda, in viitor acest numar ar putea creste semnificativ. Pentru mai multa documentatie, aveti aici un link.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here