NoutatiStiinta

Blackmagic a proiectat noua sa cameră de filmat Pocket Cinema

Blackmagic Design a dezvăluit o nouă versiune a camerei foto Pocket Cinema, iar aceasta are unele îmbunătățiri majore pentru video 4K.

În primul rând, noul Pocket Cinema Camera 4K poate trage de fapt în 4K, spre deosebire de versiunea originală, limitată la 1080p. Ca și predecesorul său, noul model poate capta acea înregistrare în ProRes pe 10 biți sau RAW pe 12 biți; dar spre deosebire de predecesorul său, acesta poate înregistra direct pe unități externe prin USB-C, ceea ce reprezintă un avantaj imens când înregistrați fișiere de 4K RAW foarte mari. Noua versiune ar trebui lansată în cursul acestui an pentru 1.295 dolari (cu 300 dolari mai mult decât versiunea originală).

În timp ce aparatul foto este mic pentru o cameră de cinema, nu este chiar foarte mic – și este cu siguranță mai mare decât versiunea veche. Acest nou model face loc pentru un afișaj de 5 inch pe spate, în loc de un ecran de 3,5 inch. Și include un senzor de dimensiuni mici Micro Four Thirds, în timp ce modelul vechi era mai aproape de Super 16. Acest lucru va fi util pentru adâncimea de câmp și lumină scăzută (care sunt deja pete pe zonele Micro Four Thirds), în timp ce încă permițându-i să utilizeze oricare dintre lentilele de pe obiectivul obișnuit utilizat de Panasonic, Olympus și altele.

Pocket Cinema Camera 4K

Blackmagic este cunoscut pentru crearea de instrumente pro video, de la camerele de luat vederi, la echipamentele de difuzare, la software-ul standard de clasificare a culorilor din industrie. În ultimii cinci ani, au fost lansate camere de cinema mai mici în gama de prețuri de mii de dolari, care au câștigat un premiu printre producătorii de film amatori și cu buget redus.

Camerele de luat vederi oferă instrumente și opțiuni pro-grad la un preț dramatic mai mic decât ceea ce ar trebui să plătiți pentru o cameră cinematografică adevărată. În timp ce acest lucru este din ce în ce mai puțin special, deoarece aceste caracteristici se îndreaptă spre camere precum Panasonic GH5, linia Blackmagic continuă să se evidențieze punând accentul clar pe nevoile video și video-shooters.

Noul aparat de fotografiat Pocket Cinema 4K are o multitudine de caracteristici care vor atrage acea piață – cum ar fi un conector mini XLR, suport LUT și înregistrare de 4K la 60 fps – dar are totuși limitări care vor menține camera limitată la o nișă audiență. Practic, dacă ești un regizor care de obicei controlează iluminatul și mediul general pe care îl va filma, probabil că această cameră nu este pentru tine. Nu are stabilizare în interiorul corpului, iar senzorul mic se va lupta la lumină scăzută și va avea nevoie de adaptoare pentru a obține adâncimea de câmp pe care o veți obține de la un cadru complet sau chiar de la camerele Super 35. Asta ar putea să nu conteze unor producători de filme, dar ar putea fi o problemă pentru oamenii care trag cadre repede sau călătoresc în locații nefamiliare.

Etichete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close