Noutati

Boxele portabile si farmecul vietii

Boxele portabile reprezinta una dintre cele mai moderne si mai usoare metode prin care se poate asculta muzica indiferent de locul unde ne aflam.

Aceasta metoda de divertisment a devenit o obisnuinta in masinile noastre sau atunci cand ne petrecem timpul la iarba verde, iar alegerea celei mai bune boxe portabile se face cu destul de multa usurinta.

Boxele portabile sunt acum accesibile tuturor

Unul dintre cele mai mari probleme pana acum cativa ani in urma era reprezentata de pret, dar acest lucru a inceput sa ramana de domeniul trecutului deoarece acesta a coborat foarte mult in cazul boxelor de puteri si dimensiuni mici.

Desigur ca ne punem intrebarea de ce am apela la boxe cu o putere mica, iar pentru a elucida acest mister trebuie sa ne raspundem la intrebarea „cat este de mare spatiul in care aceasta va fi amplasata”.

In cazul in care boxa va fi amplasata in masina, o boxa cu o putere de 50W va fi suficienta pentru o auditie buna, iar dimensiunile compacte ne vor permite sa o amplasam cu usurinta oriunde in masina noastra.

Cu totul se pune problema in momentul in care vom alege boxe portabile pentru o vila sau o petrecere in aer liber. In acest caz dimensiunea boxelor trebuie sa fie cat mai mare, iar puterea acestora ar trebui sa fie foarte mare pentru a furniza un sunet clar si de exceptie care sa poata fi ascultat pe spatii mari.

Cu siguranta ca nu vom obtine un bass de exceptie in cazul unei boxe portabile, insa joasele ar trebui sa fie „la inaltime” chiar daca vomulul boxei noastre este la maxim.

Autonomia este un lucru de pret

Atentie la faptul ca nu toate boxele sunt destinate unui spatiu deschis. Este important sa alegem cu atentie boxele, iar acestea trebuie sa fie rezistente la apa si la praf, iar acest lucru este garantat de un indice IPX cat mai mare.

Cel mai mare atu in cazul unei boxe portabile este faptul ca aceasta ne scapa de fire si ne ofera un grad mare de autonomie. Altfe spus, aceasta poate fi amplasata oriunde ne dorim, dar este foarte important sa fim atenti la conectivitatea acesteia atunci cand o cumparam.

Este important ca aceasta sa poata fi conectata direct cu tableta sau smartphone-ul, sau sa poata fi introdusa intr-o retea wi – fi de unde sa preia muzica.

Nu trebuie sa omitem existenta unor jackpuri clasice sau porturi USB prin care aceasta poate fi accesata de catre alte dispozitive conectate cu ajutorul unui cablu.

Puterea si numarul de difuzoare sunt esentiale in cazul celei mai bune boxe portabile. M-am referit la numarul de difuzoare deoarece cu cat o boxa are mai multe difuzoare, cu atat calitatea sunetului este mai buna.

Desigur ca o boxa portabila ce dispune de un singur difuzor este mai ieftina, dar calitatea sunetului va fi destul de scazuta iar acest lucru poate face diferenta in cazul reusitei unei petreceri.

Autonomia este insa unul dintre cele mai serioase lucruri la care trebuie sa ne gandim. Cu siguranta ca nimanui nu ii va conveni ca boxa sa amuteasca la jumatatea petrecerii, mai ales in cazul in care nu avem la indemana o sursa de curent sau o baterie externa.

Asadar, este indicat sa optam pentru o boxa cu un acumulator de capacitate foarte mare, care sa ne ofere o durata cat mai lunga de redare a muzicii, chiar si in conditiile in care aceasta este folosita intensiv si la un volum apropiat de maxim.

Etichete

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close