incalzirea globala
incalzirea globala

Încălzirea globală este o problemă globală, după cum spune analişti şi susţinătorii acestei idei. Dacă ar fi să analizăm raţional, da, aceasta ar putea fi o problemă destul de serioasă, principalul motiv pentru care se întâmpla acest lucru este omul.

O companie numită Eco Experts a realizat un raport în care putem vedea care sunt cele mai afectate state din cauza încălzirii globale.

Harta nu este una extrem de exactă, aceasta este bazată pe date primite de la fiecare stat în parte, deci nu este bazează pe evaluări foarte concrete, pe lângă acest lucru nu se ţine cont de anumite zone din ţara respectivă.

Un exemplu clar al evaluari puţin eronate este faptul că S.U.A este reprezentată pe hartă ca fiind tara cu risc mic cu privire la încălzirea globală, însă dacă ţinem cont de anumite regiuni precum New York sau Miami, starea Statelor Unite nu mai este aceiaşi, ţările numărate de mine pot fi foarte uşor inundate din cauza poziţionări.

La realizarea acestei hărţi s-a ţinut cont şi de infrastructură fiecărei ţări, modul de evacuare a populaţiei, etc. Probabil de aceea România este reprezentată pe harta de mai jos cu galben şi nu cu verde, cum sunt ţările vecine.

Mai jos aveţi imagini în care veţi putea vedea toate ţările din lume. Europa sta destul de bine la capitolul încălzire globală.

(Roşu – cel mai mare risc, verde – risc redus)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.