Ce este Apple HomeKit?

0
48

HomeKit este platforma smartphone-ului Apple, despre care mulți oameni nu dețin cunoștințe în raport cu utilizarea ei, la ce folosește și așa mai departe. Pentru a afla aceste lucruri citește continuarea de mai jos.

Ce este HomeKit?

În iunie 2014, la Conferința World Wide Developers (WWDC), Apple a anunțat iOS 8 și a subliniat câteva dintre caracteristicile viitoare ce vor fi accesibile publiculu larg. Printre aceste caracteristici s-au numărat două noi platforme „Kit”, HealthKit și HomeKit, concepute pentru a integra iOS cu două tendințe în creștere de vârstă digitală: asistență medicală cuantificată și controlul casei smart.

HomeKit nu este o simplă aplicație de control, ci este o platformă de certificare hardware și un sistem pe bază de date care permite dezvoltatorilor să creeze hardware și să integreze hardware-ul cu iOS pentru a facilita descoperirea, configurarea, gestionarea și comunicarea între o mare varietate de produse smarthome cu încuietori, lumini, echipamente de securitate și alte produse de automatizare a locuinței.

Înarmat cu produsele HomeKit și dispozitivul dvs. iOS, vă puteți configura casa astfel încât luminile să se aprindă la o oră setată în fiecare dimineață pentru a vă trezi, termostatul la o anumită temperatură în timp ce mergeți acasă într-o zi fierbinte, puteti sa adormiti in pat si sa vorbiti cu voce tare dispozitivului iOS pentru a spune HomeKit-ului sa incuie casa, etc. Să aruncăm o privire la cele mai frecvente întrebări pe care le-am găsit despre HomeKit.

Produsele mele curente Smart Home funcționează cu HomeKit?

Răspunsul scurt este „Cel mai probabil nu cu o mică sugestie de poate”. Să explicăm puțin. Produsele HomeKit trebuie să îndeplinească două criterii pentru a fi compatibile cu platforma HomeKit. În primul rând, ele trebuie să fie certificate prin intermediul Programului IFI al Apple, proces de certificare pe care Apple la deținut de mulți ani (ajungând într-o formă sau alta până la certificatul original „Made for iPod” circa 2005). Această certificare este concepută pentru a se asigura că orice produs etichetat ca atare funcționează corespunzător cu hardware-ul Apple, iOS și că dezvoltatorii respectivului hardware respectă reguli specifice și practici de securitate.

Controlul componentelor casei cuiva este o afacere importantă atât din punctul de vedere al securității practice, cât și din punct de vedere emoțional al proprietarului respectivului echipament. Apple a proiectat HomeKit pentru a fi sigur și pentru a păși peste neajunsurile de securitate ale multor produse smarthome, oferindu-le oamenilor liniște atunci când conectează astfel de dispozitive între ele, cum ar fi încuietori de acasă și camere de securitate, în rețeaua Internet..

Ca atare, nu puteți să conectați orice produs de acasă inteligent cu HomeKit, cum ar fi o lampă inteligentă pe care ați cumpărat-o acum trei ani și doar să o adăugați în sistemul HomeKit, deoarece acest produs nu este cel mai probabil certificat de MFi Program și cu siguranță nu nu aveți hardware-ul de criptare HomeKit.

Singurul mod în care un producător poate să-și conecteze vechiul hardware non-HomeKit cu sistemul HomeKit este dacă are certificarea HomeKit și hardware-ul criptat pentru acesta. Asta este exact ruta pe care a luat-o Philips când a lansat un nou Bridge 2.0 pentru sistemul lor de iluminare Hue și pe care Insteon la preluat cu lansarea Hub Pro. Ambele dispozitive sunt certificate HomeKit și îsi pot conecta hardware-ul la sistemul HomeKit.

Din păcate, în cazul în care producătorul nu utilizează un sistem hub central și / sau nu eliberează un hub actualizat cu suportul HomeKit, atunci nu există nicio modalitate prin care vechiul dvs. hardware să se integreze cu HomeKit.

Cum pot folosi HomeKit?

Niciodată să nu utilizați direct HomeKit în același mod în care niciodată nu utilizați direct Internetul (ci folosiți în schimb o aplicație cum ar fi un client FTP sau un browser web). HomeKit servește drept bază pentru experiența dvs. pe smarthome bazat pe Apple, modul în care toate protocoalele nevăzute și conexiunile de rețea stau securizate fără nicio grijă.

Nu există niciun panou de control central HomeKit, de exemplu, pe dispozitivul dvs. iOS, care să vă poată deschide și controla toate dispozitivele. În timp ce HomeKit se află întotdeauna muncind în fundal (nevăzut), interacțiunea reală are patru forme: prin intermediul aplicației producătorului, printr-o aplicație terță parte creată de un dezvoltator iOS, prin intermediul controlului vocal Siri sau prin declanșatoare digitale și fizice.

Producătorul aplicațiilor

Fiecare aplicație pentru un dispozitiv certificat HomeKit de obicei conține două elemente legate de acesta. Mai întâi, această aplicație va avea o anumită capacitate de a conecta hardware-ul certificat HomeKit la o cameră sau zonă. De exemplu, sistemul dvs. inteligent ar putea avea un sistem „cameră”, în care puteți crea ambiente precum „relaxare”, „timp de film” sau „rutină de dimineață”.

De asemenea, vă poate oferi posibilitatea de a grupa luminile împreună în camere sau zone fizice cum ar fi „dormitor” sau „la etaj”. Al doilea element HomeKit este capacitatea de a conecta aplicația la asistentul de voce iOS Siri; veți găsi o opțiune undeva în sistemul de meniuri al aplicației care se intitulează „Activare Siri”, „Activați integrarea Siri HomeKit” sau altele asemănătoare. Vom vorbi mai mult despre Siri într-o clipă.

Aplicații terță parte

Sistemul HomeKit este, de asemenea, accesibil dezvoltatorilor din afara celor implicați în fabricarea hardware-ului. Acest lucru permite dezvoltatorilor să creeze panouri pentru sistemul HomeKit, care, din fericire, completează un gol ce lipsește conspirativ din experiența nativă HomeKit.

Un exemplu de o astfel de aplicație și una care ne-ar plăcea în mod special este pur și simplu numita Home – Smart Home Automation. Aplicatia functioneaza exact ca un panou de bord multi-in-one, pe care majoritatea oamenilor se asteapta ca HomeKit sa-l aiba in primul rand (si va permite sa creati camere si zone chiar si pentru aplicatii / hardware HomeKit care nu au functiile respective).

Control vocal

În timp ce aplicațiile sunt minunate (și esențiale pentru configurarea echipamentelor HomeKit), funcția reală de viitor a HomeKit este integrarea cu asistentul vocal Siri.

Datorită integrării grele de tip Siri, sistemul dvs. HomeKit poate fi controlat cu nimic mai mult decât dispozitivul iOS și vocea dvs.

 

Pot folosi HomeKit departe de casă?

În mod implicit, HomeKit funcționează numai în interiorul casei dvs. sau, mai precis, în raza acoperită de Wi-Fi care leagă dispozitivul dvs. iOS de dispozitivele HomeKit. Dacă doriți să puteți emite comenzi de la distanță prin comenzi vocale, aveți nevoie de un accesoriu suplimentar.

Din fericire, acest accesoriu nu este un obiect pe care îl plătiți, îl poziționați undeva și stă acolo conectat așteptând să realizați o comandă vocală din orice locație din țară.

Apple a integrat controlul HomeKit în Apple TV, astfel încât hub-ul dvs. de divertisment poate face un dublu serviciu. Nu aveți nevoie de Apple TV pentru a utiliza HomeKit, dar aveți nevoie de el dacă doriți să controlați HomeKit de la distanță.

Pentru a face acest lucru tot ce aveți nevoie este un Apple TV (a treia generație sau mai nou) și de dispozitivul iOS pe care îl utilizați în mod normal pentru a vă controla hardware-ul HomeKit, cât și de Apple TV să fie conectat în același cont iCloud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here