Noutati

Ce este DuckDuckGo și care sunt beneficiile utilizării lui?

Cei mai mulți oameni folosesc Google pentru a căuta pe web și pentru a găsi informațiile de care au nevoie. Cu toate acestea, Google urmărește utilizatorii și colectează o mulțime de informații despre ei  și obiceiurile lor. Dacă doriți un motor de căutare mai privat, care nu se concentrează pe cunoașterea cât mai mult posibil cu privire la utilizatorii săi, ar trebui să încercați DuckDuckGo. În acest articol vă explicăm ce este DuckDuckGo, ce face, beneficiile utilizării acestuia, modul în care acesta face bani și cum să-l setați ca motor de căutare prestabilit:

Ce este DuckDuckGo? Definiția scurtă

DuckDuckGo este un motor de căutare care, spre deosebire de Google, încearcă să protejeze confidențialitatea utilizatorilor, afișând în mod deliberat tuturor utilizatorilor aceleași rezultate de căutare pentru un anumit cuvânt cheie, fără a filtra aceste rezultate pe baza istoricului utilizatorului.

Ce face DuckDuckGo și Google nu o face

DuckDuckGo este un alt tip de motor de căutare, mai ales când este comparat cu Google. Iată câteva dintre lucrurile pe care DuckDuckGo le face sau nu în comparație cu Google:

 • Nu stochează adresele IP ale utilizatorilor săi
 • DuckDuckGo nu înregistrează nicio informație referitoare la utilizator, ci doar informații legate de cuvinte cheie
 • Pentru un anumit cuvânt cheie, acesta returnează aceleași rezultate de căutare tuturor utilizatorilor
 • DuckDuckGo nu împărtășește datele despre cuvintele cheie ale căutării unui utilizator cu site-urile web pe care le accesează ca urmare a căutării lor
 • Acesta include date dintr-o compilație de peste 400 de surse, printre care Bing, Wolfram Alpha, Wikipedia, Yahoo !, propriul crawler web, numit DuckDuckBot, și multe altele.
 • Utilizează cookie-urile numai atunci când este necesar
 • Se bazează pe multe tehnologii și proiecte cu sursă deschisă pentru a vă oferi rezultate de căutare private
 • Este condusă de o mică echipă de oameni. La momentul redactării acestui articol, au fost mai puțin de 50 de persoane

Beneficiile utilizării DuckDuckGo, pentru utilizatori

DuckDuckGo oferă câteva beneficii importante pe care motoarele de căutare, cum ar fi Google, nu:

 • Confidențialitatea utilizatorilor. Nu există informații personale colectate și stocate despre utilizatori.
 • Nu există istoric de căutare stocat pentru dvs. ca utilizator. Ca rezultat, dacă guvernele sau instituțiile precum poliția solicită informații despre dvs. de la DuckDuckGo, nu există date care să le fie împărtășite.
 • Împiedică scurgerea de căutare. Site-urile web pe care le vizitați de la DuckDuckGo nu știu ce ați căutat, pentru a ajunge la ele.
 • Contact direct cu echipa de dezvoltatori. DuckDuckGo are o echipă mică în spatele ei și se bazează pe comunitatea de utilizatori pentru a se îmbunătăți în mod constant. Dacă doriți, puteți oferi feedback DuckDuckGo, accesând site-ul comunității. Puteți contribui prin trimiterea de traduceri, idei de caracteristici, rapoarte de bug-uri etc.
 • Transparență despre cum funcționează și cum tratează utilizatorii. Dacă doriți să aflați istoricul și evoluția, unde se află echipa, cum să accesați comunitatea și să citiți politica de confidențialitate actualizată, accesați această pagină: Despre DuckDuckGo.

Câți oameni folosesc DuckDuckGo?

DuckDuckGo a înregistrat o creștere rapidă a traficului în ultimii ani. Pe 6 februarie 2017, ei au sărbătorit să ajungă la 15 000 000 de căutări pe zi. În noiembrie 2017, au atins un nou record de 20.000.000 căutări/zi. De asemenea, clasamentul traficului a crescut constant, devenind cel mai popular site din SUA și cel mai popular din lume.

Cum face DuckDuckGo bani?

Acest motor de căutare câștigă bani prin difuzarea anunțurilor prin rețeaua publicitară Microsoft / Bing / Yahoo, precum și prin intermediul afiliatului de marketing, în parteneriat cu Amazon și eBay. Afișează anunțuri generice pentru căutarea dvs., fără să vă urmărească sau să ajusteze anunțurile pentru a le face mai vizate și de dorit să faceți click. De asemenea, numărul de anunțuri afișate de DuckDuckGo este mai mic decât cel pe care îl vedeți pe Google.

Acest model de afaceri pare să funcționeze foarte bine pentru o echipă atât de mică. Potrivit lui Gabriel Weinberg, fondatorul companiei DuckDuckGo, veniturile companiei în 2015 au depășit 1 milion de dolari. Deoarece traficul și numărul de utilizatori au crescut, ne așteptăm ca veniturile acestora să fie mai mari astăzi.

Care este părerea dvs. despre DuckDuckGo?

Vă recomandăm să oferiți o șansă acestui motor de căutare și să ne împărtășiți ceea ce credeți. Este DuckDuckGo o alternativă demnă de la Google? Sunteți dispus să renunțați la confidențialitatea dvs. pentru a obține cele mai bune rezultate de căutare? Sau preferați mai multă confidențialitate și rezultatele de căutare să fie puțin mai irelevante?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close