Noutati

Ce este neutralitatea internetului?

Neutralitatea internetului este una dintre cele mai mari dezbateri politice din jurul internetului, iar guvernul a votat să abroge oficial reglementările privind neutralitatea sa.

Pe scurt, „neutralitatea internetului” se referă la principiul că tot traficul de pe web trebuie tratat în mod egal, fără discriminare. Net neutrality spune că furnizorii de servicii de internet ar trebui să transmită date fără a acorda prioritate anumitor companii sau tipuri de date. Oponenții declară că guvernul nu ar trebui să reglementeze modul în care furnizorii de internet își conduc afacerile.

Cum functioneaza Internetul in prezent

În conformitate cu Net neutrality, furnizorilor de internet nu li se permite să acorde un tratament preferențial anumitor tipuri de date. Indiferent dacă accesați Betit, Google sau un site web mic ce rulează pe alte servere partajate undeva, furnizorul dvs. de servicii Internet tratează aceste conexiuni în mod egal, trimit date la aceeași viteză.

Acesta este modul în care internetul a funcționat întotdeauna în cea mai mare parte, iar aceste reguli au fost aplicate grație unui set de reglementări privind neutralitatea rețelelor internet adoptate în ultimii ani. Furnizorii de servicii pe Internet sunt în prezent clasificați ca „transportatori obișnuiți”, făcând în esență obiectul acelorași reglementări ca și alte utilități, cum ar fi liniile telefonice prin cablu. Drept urmare, guvernul ar putea interveni și să spună „nu, nu puteți face acest lucru” dacă un furnizor de internet este prezentat acordând tratament preferențial anumitor tipuri de trafic.

De exemplu, în 2012, abonații AT & T nu au putut utiliza FaceTime pe iPhone-urile lor decât dacă au făcut upgrade la unul dintre cele mai scumpe planuri de date partajate ale AT & T. Chiar dacă FaceTime a lucrat bine la planurile mai vechi, AT & T a vrut ca oamenii să plătească mai mult pentru serviciul lor, astfel încât au blocat FaceTime pe orice altceva în afară de Wi-Fi. Asta ar fi împotriva regulilor de neutralitate a rețelei de astăzi, iar FCC ar putea interveni și va forța AT & T să trateze acele date în mod egal, indiferent de ce plan de date există.

Implicațiile acestui fapt sunt multe. Imaginați-vă că Orange/Telekon/Vodafone face ca YouTube să fie lent în așa fel încât să vă oblige să vă abonați la propriile servicii de streaming sau la alte pachete speciale. Aceștia ar putea obliga Netflix (sau pe dvs.) să plătiți mai mulți bani pentru a face totul mai rapid. Acestea sunt felul de lucruri pe care furnizorii de internet le-ar putea permite să le facă dacă reglementările privind neutralitatea rețelei nu există.

De ce neutralitatea internetului nu este o știre nouă

Nu toți au fost de acord cu aceste regulamente. Oponenții spun că furnizorii de internet sunt companii private care ar trebui să aibă dreptul de a funcționa cum doresc – la urma urmei, dacă nu vă place, puteți să vă mutați la un alt furnizor de internet (atâta timp cât există în zona în care locuiți dacă este cazul).

Multe dintre aceste reglementări privind neutralitatea internetului au fost transmise în ultimii ani, dar ca și în cazul guvernelor, adversarii caută mereu modalități de a le dezmembra. FCC a votat recent să abroge aceste reglementări privind neutralitatea, ceea ce va permite furnizorilor de internet să ajusteze traficul așa cum se consideră mai potrivit.

Este necesar ca neutralitatea internetului să fie reglementată?

Multe dintre argumentele privind neutralitatea internetului nu se limitează la faptul că aceasta este bună în sine, ci dacă regulamentul guvernamental este necesar pentru a-l conserva sau dacă acest regulament este dăunător inovării viitoare.

Principalele companii de internet precum Google și Microsoft, împreună cu grupurile de avocați ai consumatorilor, tind să susțină neutralitatea rețelei, argumentând că furnizorii de servicii de internet nu ar trebui să poată să discrimineze anumite tipuri de conexiuni și conținut. Companiile majore de telecomunicații, împreună cu grupurile obișnuite de interese de reglementare anti-guvernamentală, tind să se opună neutralității, argumentând că guvernele nu ar trebui să le spună furnizorilor de servicii de internet cum să-și conducă rețelele și că ar putea împiedica inovația.

Dacă susțineți neutralitatea internetului sau dacă credeți că guvernul nu ar trebui să impună reguli, este clar că „Net neutrality” a fost modul în care Internetul a funcționat până acum. Este posibil ca internetul să nu se schimbe decât în ​​alte moduri, fără reglementări privind neutralitatea sa. Problema reală este lipsa concurenței: dacă nu aveți alt furnizor de internet în zona dvs. pentru a vă muta la acesta, companiile de internet nu sunt stimulate să aibă grijă de ceea ce doriți.

Etichete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close