Noutati

Ce este Nvidia Shield?

Începând din 2013, NVIDIA a lansat o consolă portabilă de jocuri pe bază de Android numită „SHIELD”. Din acea zi, NVIDIA a lansat un număr de produse diferite sub același nume, ceea ce a devenit puțin cam confuz. Deci, ce anume este NVIDIA SHIELD?

Raspunsul scurt este ca SHIELD este acum o familie de produse, proiectata pentru a juca jocuri video si a face alte lucruri (cum ar fi streaming video).

SHIELD Portable

Nu mai este în producție, SHIELD Portable a fost dispozitivul original SHIELD. Când a fost lansat în iulie 2013, a fost simplu numit „SHIELD”, un nume pe care NVIDIA l-a schimbat mai târziu în SHIELD Portable pentru a face loc restul familiei de produse.

În momentul lansării, SHIELD Portable nu se deosebea de niciun alt dispozitiv de pe Android. Acesta a prezentat un display de 5 inci, atașat la un controler de jocuri, și a fost alimentat de procesorul Tegra 4 de la NVIDIA.

Pe scurt, SHIELD a fost o consolă de jocuri mobilă cu Android. S-a pus accentul pe jocurile Android, unde NVIDIA credea că se poate face mai mult decât ceea ce se întâmpla în acel moment. Ideea a fost să elibereze un dispozitiv dedicat jocurilor mobile pe o platformă deschisă pentru care s-ar putea dezvolta orice.

Cea mai mare problemă cu SHIELD Portable a fost jocurile de pe Android – care nu au fost tocmai suficient de mature pentru a justifica un dispozitiv de jocuri cu normă întreagă. Dar NVIDIA a decis să schimbe acest lucru, portând și eliberând titluri precum Portal și Half-Life 2 exclusiv pentru dispozitivele SHIELD. Pe scară largă, nu pare prea mult – dar la acea vreme a fost o schimbare măreață.

De-a lungul timpului, tot mai multe jocuri au adăugat și oferit suport pentru controler, iar în cele din urmă NVIDIA în sine a adăugat software-ul de cartografiere a butoanelor, astfel încât orice joc putea fi jucat pe SHIELD. Era bine. În cele din urmă, au mers mai departe și au adăugat suporturile NVIDIA GameStream și GeForce Now, care au permis jucătorilor să transmită jocuri de la un PC alimentat de NVIDIA la consola portabilă. Perfect, când vrei să joci niște Borderlands fără să simți că stai la PC.

SHIELD Portable a fost conceput pentru a fi, desigur, portabil, dar a prezentat și un „mod consolă” unic, care a permis conectarea unității la un televizor cu mini-HDMI, asociat cu un controler Bluetooth și folosit pentru jocuri pe ecran mai mare. Aplicații precum Netflix au fost suportate, făcând acest lucru o unitate foarte versatilă – nu chiar o tabletă, nu un telefon, ci ceva foarte util în felul său.

Au existat multe, multe zvonuri despre o versiune revigorată a SHIELD Portable, dar niciunul dintre acestea nu a avut vreodată rezultate.

SHIELD Tablet

Aproape după un an de la lansarea SHIELD Portable, SHIELD Tablet a spart ghiața. A adus cu ea o mulțime din ceea ce a făcut caracteristicile portabile de mare gama și putere robustă într-un pachet mai mare, de 8 inchi. În loc să dețină un controler conectat, cum ar fi Portable, NVIDIA a lansat pur și simplu un controler de jocuri extern, alături de o tabletă, făcându-l o mașină de joc când voiai și o tabletă Android obișnuită când nu. Spre deosebire de alte controlere, controlerul SHIELD se poate conecta cu tableta prin Wi-Fi Direct în loc de Bluetooth. Acest lucru este important de remarcat, deoarece reduce foarte mult latenta pentru o experienta mai buna de joc – in sepcial cand folositi servicii cum ar fi NVIDIA GameStream si GeForce Now. Controlerul a fost, de asemenea, pe deplin compatibil cu SHIELD Portable, care a fost plăcut pentru jocurile din modul Console.

Tableta SHIELD a fost produsul perfect pentru procesorul puternic Tegra K1 al NVIDIA, succesorul cipului Tegra 4. În timp ce dispozitivul în sine a rulat la o rezoluție de 1920 × 1200, a fost capabil să redea conținut 4K atunci când a fost conectat la un televizor prin HDMI, ceea ce a fost un alt punct bonus pentru un dispozitiv ca acesta.

SHIELD Tablet în sine a fost un produs complicat la început deoarece au fost lansate mai multe modele. În lotul inițial, au existat două versiuni: un model Wi-Fi de 16 GB și un model de 32 GB compatibil cu suportul pentru operatorii de telefonie GSM (o cartela SIM).

Peste un an după lansarea tabletelor SHIELD, NVIDIA a reluat lansarea dispozitivului (care nu mai era disponibilă de ceva vreme) cu un nou nume: SHIELD Tablet K1. Acesta a fost disponibil doar în versiunea Wi-Fi de 16 GB. Prețul inițial a fost de 199 USD ceea ce a transformat-o într-una dintre cele mai populare tablete Android de pe piață la acea dată.

De atunci, s-a zvonit că NVIDIA lucrează la un design actualizat al tabletei SHIELD, însă în august 2016 compania a anulat planurile de reîmprospătare a unității.

SHIELD TV

Cel mai recent dispozitiv, confuz numit SHIELD (deși este adesea denumit SHIELD TV în locuri precum Amazon sau SHIELD Console) – este un box Android TV, ceea ce simt că e o culminare a tot ceea ce NVIDIA a învățat cu SHIELD Portable și SHIELD Tablet .

Acest SHIELD nu este nici comprimat, nici portabil, ci un set-top box conceput pentru camera de zi. În ceea ce privește hardware-ul, SHIELD TV este cel mai puternic dispozitiv marca SHIELD NVIDIA lansat vreodată. Prin integrarea procesorului Tegra X1, 3 GB de memorie RAM, stocarea de 16 GB sau 500 GB și tot felul de tehnologii de conexiuni fără fir, SHIELD TV îți atrage atenția de la prima vedere. Acesta poate reda începând cu jocuri până la streaming 4K Netflix, așdar SHIELD este proiectat să facă tot ce este nevoie pentru un astfel de dispozitiv.

În ianuarie 2017, NVIDIA a anunțat o versiune actualizată a SHIELD TV, care are în mare parte același procesor hardware-Tegra X1 și 3GB de memorie RAM – echipat cu cu o amprentă, un controler remote și un nou design. Porturile microUSB și sloturile pentru carduri SD au fost, de asemenea, eliminate, însă dispozitivul are două porturi USB 3.0 pentru extinderea memoriei, dacă se dorește.

Principalul lucru pe care trebuie să-l cunoașteți despre SHIELD TV este acesta: dacă doriți să cumpărați o unitate Android TV, aceasta este cea care trebuie achiziționată fără dar și poate.


NVIDIA s-a străduit să utilizeze Android pentru a face mai mult decât niște platforme obișnuite. Având în vedere fondul companiei bazat pe jocuri, acest lucru este, desigur, caracteristica ce rămâne în bătaia luminii reflectoarelor.

Etichete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close