Black Friday

Nu cred ca exista vreun utilizator al acestui site care sa nu fi auzit macar odata termenul de „Black Friday”. Toata lumea se gandeste la o serie de reduceri captivante, care au fost abordate si de romani acum ceva timp. Ei bine, asa este, insa cu siguranta nu stiti ce inseamna de fapt Black Friday.

Ce inseamna de fapt Black Friday?

In fiecare an reducerile de „Vinerea Neagra” sunt asteptate de foarte multa lume, atat in mediul online cat si in mediul offline. Dar sunteti siguri ca stiti de unde provine acest termen? Ei bine, a fost folosit pentru prima data in anul 1869, atunci cand doi investitori americani cunoscuti ca si Jay Gould si Jim Fisk au reusit sa manipuzele pretul aurului, astfel incat au cauzat un mare crash financiar.

Bursa a scazut cu circa 20%, fiind afectate si preturile unor cereale, care au inregistrat scaderi cu pana la 50%. Dupa cum probabil ati anticipat, acest crash s-a petrecut intr-o zi de vineri. Ziua a ramas cunoscuta sub numele de „Black Friday”, termenul refiind folosit in anul 1950, pentru a sublinia cele 24 de ore de reduceri, de dupa Ziua Recunostintei.

Decizia a fost luata de politia din Philadephia, aceste oferte atragand o multime de oameni. Prin urmare, „Black Friday” a inceput sa semnifice o serie de reduceri foarte atractive, care de ceva timp au fost adoptate si de catre romani. Pentru cei care-i intereseaza, anul acesta, eMAG va organiza evenimentul „Black Friday” sau „Vinerea Neagra” pe data de 17 noiembrie.

Se anunta o multime de produse la oferta, asa ca nu trebuie sa ratati aceasta ocazie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.