SecuritateTopuri

TOP 5: Cei mai periculosi virusi – Pagube de miliarde de dolari

Multe calculatoare sau chiar laptop-uri au luat contactul cu un virus, poate chiar si voi, poate chiar si altii. Problema fiind ca au existat virusi pe care anti virusurile nu le-au putut face față.

Așadar, cei mai periculosi virusi sunt:

1.  ILOVEYOU

ILOVEYOU este considerat cel mai violent virus creat si nu este greu de vazut asta. Acest virus a produs pagube de aproximativ 10 miliarde de dolari. Sistemele de la Guvern au fost si ele afectate cat si marile coorporatii. Guvernul cat si coorporatiile au creat propriul sistem de mail offline pentru a previne acesta.

iloveyou

2. Code Red

Acest virus a fost viral in anii 2001 si a fost descoperit de angajatii de la eEye Digital Security. Se numeste Code Red deoarece perechea de angajati consumau Code Red Mountain Dew  la timpul descoperirii. Virusul avea ca tinta calculatoarele cu Microsoft IIS Web Server instalat, exploatand problema overflow in sistem. La infectare, virusul actioneaza contra sistemului cauzând buguri in programare  si se multiplica de mai multe ori pentru a consuma mai multe resurse.

code red

3. Melissa

Acesta a fost numit dupa un dansator exotic din Florida. Creatorul acestui virus este David L. Smith in anul 1999. A inceput cu o infectare a unui word document care a fost postat pe grupul utilizatorilor alt.sex, care acesta a salvat toate parolele site-urilor pornografice.

Acesta a fost prins deoarece a incercat sa uploadeze pe un cont spart AOL acest word document infectat. Dupa un timp a ajutat la prinderea altor creatori de virusi.

melissa

4. Sasser

Acest virus de windows a fost descoperit in anul 2004 si a fost creat cu calculatorului unui student pe nume Sven Jaschan care tot el a creat si virusul NetSky. Cand acest virus este incarcat unui calculator acesta actioneaza singur cu o eroare vizuala obisnuită. Efectele au fost incredibil de distructive, milioane de calculatoare au fost infectate si in special, multe infrastructuri au fost afectate.

lsa shell

5. Zeus

Zeus este un virus tip Cal Troian (Horse Trojan) facut sa infecteze calculatoarele care ii avantajeaza pe mintile criminale. Cea mai folosita functie a acesui virus a fost de a pune intr-un registru tastele tastate (keylogger). Oracle, Amazon sau Banca Americana sunt putinele victime a acestui Keylogger.

zeus

Etichete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close