PCSoftwareTopuri

Cele mai bune alternative iTunes pentru MacOS

iTunes este umflat și greoi, continuând trendul Apple de a-și pierde minunatul designul. Dar nu te teme: există câteva alternative bune.

Cerințele noastre pentru înlocuirea iTunes sunt destul de simple: înlocuitorul trebuie să fie ușor de utilizat și să readea fără dureri de cap muzica, incluzând o bibliotecă media pentru organizarea a tot ceea ce e necesar. Aplicațiile pe care le vom discuta astăzi îndeplinesc toate aceste cerințe de bază – unele procedează în acest mod dar cu un minim de funcții, în timp ce altele vin cu mai multe caracteristici.

Mai jos aveți doisprezece înlocuitori pentru redarea muzicii:

Musique: Un player frumos simplu

Dacă doriți un simplu player de muzică cu o bibliotecă, dar, de asemenea, și cu un cover art, Musique este cel mai potrivit. Acest player creează o bibliotecă proprie și chiar descarcă imagini ale fiecărui artist. Puteți să răsfoiți colecția dvs. după artist sau album, sau chiar să mergeți și să căutați un dosar între albume.

Există, de asemenea, un panou de informații, care vă arată câteva date despre artist și album alături de versurile piesei care cântă în prezent.

Este un pachet foarte frumos care se simte nativ pe MacOS – ceva ce puteți spune pentru fiecare opțiune din această listă. Musique a devenit gratuit recent.

Plexamp: simplu dar robust

Plex a fost cu siguranță ambițios în ultima vreme, iar Plexamp este doar un exemplu recent. După cum indică numele, acesta este un mini-player în stilul Winamp, toate alimentate de un server Plex.

Știm că instalarea unui Plex doar pentru un music player pare o durere. Dar, într-adevăr, nu este, și odată ce ați instalat Plex, aveți acces la un player foarte bun, care vă poate reda muzică de oriunde este stocat. Interfața principală este curată, arătând albumul pentru ceea ce se cântă împreună cu piesa și numele artistului.

Când nu se redă nimic, veți vedea câțiva artiști ascultați recent alături de unele albume recent adăugate.

De cele mai multe ori, acest lucru e tot ce aveți nevoie pentru a pune rapid câteva melodii la ascultat. Dacă aceasta nu funcționează, puteți căuta colecția dvs. sau utilizați funcția de radio bibliotecă, care este un fel de Pandora, dar utilizează numai colecția dvs. Acest lucru nu va fi perfect pentru toată lumea, dar este un player muzical unic care nu mai există pe alte platforme. Este foarte important să verificați dacă doriți ceva strict pentru muzică.

Configurați un server Plex pe calculatorul dvs. Mac și puteți utiliza Plexamp offline. Dacă aveți întotdeauna o conexiune la internet, puteți să stocați muzica pe un server de acasă și să îl accesați de oriunde.

Clementine: o tonă de caracteristici pentru utilizatori înrâiți

Clementine este o aplicație full-featured, cross-platform, open source care redă CD-uri audio, MP3, Ogg Vorbis, FLAC și multe altele. Puteți să îl configurați pentru a căuta și a reda muzică din biblioteca locală sau din conținutul pe care l-ați încărcat în spațiul de stocare din cloud, cum ar fi Dropbox, Google Drive, OneDrive și Box. Clementine oferă, de asemenea, suport pentru o serie de servicii de streaming prin Internet, inclusiv Spotify, SoundCloud și Grooveshark.

Cu alte cuvinte, Clementine este un music player al utilizatorului. Oferă instrumente robuste, ilustrații de acoperire a albumelor, un egalizator, versuri și suport pentru podcasturi. Crearea și curățarea listelor de redare este subliniată în mod special, cu opțiuni de adăugare nu numai a fișierelor și folderelor, ci și a fluxurilor de pe internet.

Clementine va funcționa chiar și cu playerul dvs. de muzică, cum ar fi iPhone, iPod și alte dispozitive de stocare în masă, permițându-vă cu ușurință să vă transcodați și să transferați fișierele muzicale.

Dintre toate alternativele iTunes din pe această listă, Clementine ar putea fi cel mai bogat în funcții fără dar și poate. Puteți vedea o listă completă a caracteristicilor sale aici și este într-adevăr impresionantă, dar aceste caracteristici nu interferează niciodată cu un accent critic: muzica voastră. Și așa ar și trebui să fie.

Un dezavantaj este că într-adevăr nu se simte ca o aplicație Mac nativă. Unii utilizatori nu vor băga de seamă, însă alții l-ar putea găsi enervant.

VOX: micul player care poate face totul

Vox își găsește drumul pe mai multe liste de acest gen și cu un motiv bun. Prin toate aparențele, Vox pare destul de simplu – cu interfața sa mini care aproape amintește de Napster- din era Winamp – este cu adevărat plin de caracteristici. Top printre acestea este capacitatea de a importa iTunes și biblioteca personală și integrarea cu SoundCloud și YouTube. Pentru o achiziție de 10 $ în aplicație, puteți obține acces la peste 30.000 de posturi de radio pe Internet.

Dacă acest lucru nu este suficient pentru a vă atrage, Vox include de asemenea un egalizator, redare fără oprire și suport pentru Sonos și Airplay. De asemenea, vă permite să descărcați extensii de control ale redării, astfel încât să puteți asculta Vox cu Apple EarBuds, să creați comenzi rapide de redare sau să încorporați telecomanda Apple TV.

Vox este liber la descărcare și gata să fie folosit (în afară de caracteristica radio), deși vă reamintește frecvent să încercați LOOP Music Cloud Storage, care vă oferă spațiu de stocare nelimitat pe care îl puteți folosi pentru a încărca cât mai multe fișiere și pentru a le asculta oriunde mergeți. LOOP nu este ieftin, cu toate acestea (4,99 dolari pe lună), în special în comparație cu alte servicii de stocare în cloud.

Versiunile recente ale Vox sunt mai agresive în ceea ce privește promovarea LOOP, dar puteți atenua acest lucru prin descărcarea unei versiuni vechi a playerului.

Nightingale: Simplu și personalizabil cu tone de pluginuri

Nightingale este o altă alternativă iTunes, care de fapt amintește de versiunile mai vechi ale iTunes. Este disponibil pentru Windows, Mac și Linux.

Apelul lui Nightingale constă în simplitatea lui. El excelează cu elementele de bază: să ascultați muzică și să o organizați într-o bibliotecă completată cu lucrări de artă, editarea tagurilor și … ei bine redarea fișierelor video.

Nightingale redă cele mai importante formate de fișiere audio: MP3, AAC, Ogg Vorbis, FLAC, Apple Lossless și WMA.

Una dintre caracteristicile sale unice este browserul său web încorporat, ceea ce înseamnă că dacă vrei să asculți altceva pentru o vreme – să zici, Pandora – poți să o faci fără a părăsi vreodată aplicația principală de muzică.

Dacă simplitatea neobișnuită a lui Nightingale pare cine știe ce, puteți să-i activați extensiile sale. Acestea vă permit să extindeți aplicația în aproape orice doriți, inclusiv opțiunile de schimbare aspect cunoscute sub numele de „feathers”, egalizatoare, evaluări de fișiere, instrumente de etichetare, extensii de playlist și multe altele.

Quod Libet: Organizați și acultați muzica așa cum doriți

Dacă ați crezut că Nightingale era baza, așteptați să-l vedeți pe Quod Libet. Realizând tendința aplicațiilor muzicale cu platformă open-source, Quod Libet – este ceea ce doriți și probabil este unul dintre cele mai preferate interfețe simpliste. Acesta subliniază mentalitatea „Just Play Music” pe care iTunes o prezintă userilor.

Nu se întâmplă prea multe cu Quod Libet la suprafață, ceea ce este un lucru bun. Setul de funcții este destul de simplist, incluzând albume, versuri, etichete automate și suport pentru mai multe formate de fișiere (MP3, Ogg, FLAC, AAC etc.).

Sub aspectul său umil, se află inima unei aplicații muzicale cu adevărat puternice. Software-ul este foarte personalizabil și scalabil, cu abilitatea de a gestiona biblioteci mari.

Quod Libet acceptă mai multe moduri de a interacționa cu playlisturile dvs. de muzică, cu listele de albume sau cu colecțiile de albume. Dispune, de asemenea, de integrarea Soundcloud, suportul pentru podcasturi și, probabil, una dintre cele mai extinse adunări ale posturilor de radio pe internet din toate aplicațiile de pe listă.

În cele din urmă, Quod Libet pune foarte mult accentul pe a vă permite să vă organizați muzica în felul dorit de dvs., iar expresiile regulate fac cautarea colecției cea mai apreciată caracteristică a acestei aplicații.

Tomahawk: Combină streaming-ul și serviciile sociale într-un singur program

Tomahawk este puțin diferit de celelalte playere din această listă. Este o aplicație elegantă, rapidă, open-source, care nu numai că interpretează melodiile fără probleme, dar are și caracteristici care nu sunt găsite la concurenți, printre care:

  • Suport pentru servicii de streaming precum YouTube, Jamendo și Bandcamp
  • Servicii de abonare precum Spotify, Rhapsody și Tidal
  • Opțiuni de streaming în cloud, incluzând Amazon Music, Muzică Google Play și OwnCloud
  • Abilitatea de a conecta conexiuni sociale precum Jabber și Hatchet
  • Suport grafic pentru Billboard, iTunes, Metacritic și multe altele

Tomahawk punce accent pe aspectul social și, ca atare, vă puteți crea propriile posturi personalizate, puteți asculta ceea ceea ce și prietenii dvs. o fac, distribuiți cântece și chiar să verificați mesajele primite.

În sfârșit, puteți instala orice număr de pluginuri care vă vor permite să extindeți funcționalitatea și puterea lui Tomahawk.

Swinsian: un player muzical fără nonsens cu multe caracteristici

Swinsian este un cuvânt vechi englezesc care înseamnă „A face un sunet (plăcut), a face melodie sau muzică.”

Swinsian este un înlocuitor iTunes ușor. Se poate importa biblioteca iTunes, puteți adăuga foldere vizionate pentru importul automat de piese noi și vă permite să vă abonați la podcast-uri. Swinsian acceptă formate precum MP3, FLAC, WMA, Ogg Vorbis și altele. De asemenea, vă permite să conectați dispozitive de redare muzicale precum iPhone și iPad pentru transcodarea și transferurile de fișiere ușoare.

O altă caracteristică excepțională este comutarea automată de melodii, ceea ce înseamnă că Swinsian vă va oferi cea mai bună calitate a redării din fișierele muzicale.

O mare parte din recursul lui Swinsian se regăsește în abilitățile sale de organizare a bibliotecii muzicale, care include caracteristici puternice cum ar fi un duplicat de căutare de fișiere, ștergerea automată a fișierelor și găsirea și înlocuirea globală a etichetelor dvs. muzicale. Biblioteca include mai multe perspective, cum ar fi grila de artă, coloane, inspector și o fereastră separată de playlist. Se completează, de asemenea, etichetele și descărcările.

Swinsian este un player de muzică înșelător de puternic, dar simplu, pentru Mac doar pentru $ 19.95.

Fidelia: old-school cu multe trucuri

Fidelia acordă un omagiu sistemelor audio hi-fi ale trecutului, cu o interfață elegantă și strălucitoare, asemănătoare cu o unitate veche. Arată frumos și afișează detaliile piesei, formele de undă audio și nivelele stereo. De asemenea, oferă patru opțiuni de dimensiune, inclusiv un mini-player.

Fidelia preia acea temă hi-fi premium, un pas logic, oferind efecte puternice ale unității audio, cum ar fi egalizatoare, compresoare și ceva numit modelator de căști Canopener, ceea ce face ca căștile să servească mai mult drept difuzoare. Puteți aplica până la trei dintre aceste efecte la redarea muzicală la un moment dat.

Fidelia redă toate formatele obișnuite de fișiere, inclusiv MP3, AIFF, WAV, AAC, Apple Lossless, Ogg Vorbis și FLAC. Acestea includ câteva bonusuri suplimentare pentru a le elimina, incluzând o fereastră de redare, o bibliotecă muzicală care va importa biblioteca dvs. iTunes și suport pentru AirPlay.

Fidelia nu este ieftină (29.99 dolari), dar o puteți încerca gratis.

VLC: Un media player simplu

Ultimul este venerabilul VLC, care, pe langa faptul ca reda aproape orice format de fisier existent, este de asemenea un inlocuitor surprinzator de capabil pentru iTunes.

Probabil că aveți deja instalat VLC pe Mac pentru a reda fișiere video care nu sunt acceptate de alte aplicații. Dar, în timp ce VLC este destul de simplu și nu se prostește, poate face mai mult decât să redea un video sau un fișier audio.

Puteți asculta muzică dintr-o bibliotecă media destul de robustă și puteți crea, de asemenea, liste de redare, descărca coperta și edita etichete. Nu este cea mai fantilă și cea mai apreciată aplicație, dar ceea ce nu are VLC față de ceilalți concurenți îl face mai simplu.

Dacă nu sunteți încă vânduți, vă recomandăm să extindeți funcționalitatea VLC-ului cu ajutorul addon-urilor. În cele din urmă, VLC are câteva opțiuni de redirecționare radio și oferă suport pentru podcasturi.

Ar putea parea a fi un pic de bază, dar VLC își face treaba. Dacă doar căutați ceva simplu și gratuit, este o opțiune excelentă.


A fost un moment în care iTune era singurul player și găsirea unui înlocuitor potrivit era aproape imposibilă. Acele zile sunt de mult timp dispărute și, de fapt, cele zece playere de muzică reprezentate aici nu sunt decât un eșantion al numărului tot mai mare de playere muzicale care tot urcă în top pentru Mac. Cu toate acestea, ceea ce am vorbit astăzi este testat iar topul reprezintă unele dintre cele mai bune programe de redare muzicală fără dar și poate. Ele sunt robuste, capabile și ușor de utilizat.

Deci, dacă sunteți în căutarea unui înlocuitor iTunes, încercați una dintre cele zece opțiuni prezentate. Tu și muzica ta veți fi bucuroși că ați făcut-o.

Etichete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close