Cele mai bune editore video profesioniste gratuite

0
42

Software-ul de editare video nu trebuie să fie scump. Indiferent dacă sunteți un cameraman cu experiență sau care își face primul film, vă prezentăm unele dintre cele mai bune programe de editare video pentru dvs. pentru a le descărca și le utiliza complet gratuit.

Dacă doriți doar să tăiați un clip pentru a mări sau să adăugați o coloană sonoră nouă, există editoare ușoare care vă vor ajuta să faceți treaba în câteva secunde și exportați videoclipul într-un format adecvat pentru încărcarea online sau pentru a îl rula pe orice desktop sau mobil dispozitiv.

Alternativ, dacă căutați instrumente mai avansate, cum ar fi tastarea culorilor și clasificarea culorilor, există programe avansate care oferă tot ce vă așteptați să găsească în software-ul premium – cu excepția etichetei de preț.

Cu toate acestea, nu toate programele de editat videoclipuri sunt create egal. Unele vă împiedică să exportați proiecte mai mult de câteva minute, să oferiți o selecție foarte mică de instrumente de editare sau să adăugați watermarkuri inestetice la lucrarea finalizată. Aici am adăugat numai software-ul care îndeplinește promisiunile sale, făcând editare video ușoară și distractivă, fără compromisuri.

1. Lightworks

Oferă instrumente profesionale de calitate la îndemâna tuturor – indiferent de buget. Cel mai bun editor video gratuit disponibil

Instrumente avansate de editare

Efecte în timp real

Interfață bine proiectată

Lightworks este un instrument incredibil care este publicat gratuit cu scopul nobil de a face un software de editare video profesionist de calitate disponibil pentru toată lumea.

Lightworks este mult mai mult decât o aplicație simplă pentru combinarea clipurilor video și aplicarea de filtre; a fost folosit pentru a produce filme de la Hollywood, inclusiv ”The King’s Speech” și ”Road to Perdition”.

Așa cum v-ați aștepta la un astfel de editor video puternic, nu veți reuși să-l stăpâniți peste noapte, dar asta nu este cu siguranță un lucru pe care nu l-ați putea învăța.

Lightworks este descris ca editor video profesionist pentru toată lumea și considerăm că este un rezumat corect. În ciuda puterii sale, aceasta va funcționa bine pe hardware destul de modest, și se ocupă de captura video și de editare avansată cu siguranță

Dacă ați încercat alte programe de editat videoclipuri gratuite, probabil că veți găsi că interfața este puțin diferită de cea la care sunteți obișnuit, dar puteți aranja diferitele comenzi și ferestre pentru a crea ceva potrivit pentru modul dvs. de lucru.

Download Lightworks

2. Hitfilm Express

Un editor video gratuit care este extensibil dacă ieșiți din el.

Instrumente profesionale

+ Extensibil prin add-one

Cerințe de sistem ridicate

Hitfilm Express este un alt editor video care promite gratuit funcții pro-nivel – și oferă. Editorul de bază este foarte impresionant, cu instrumente avansate de tăiere, un set mare de filtre audio și video, straturi și mascare, opțiuni de compunere și tastare chroma pentru crearea de efecte de ecran verde.

Instrumentele suplimentare sunt disponibile pentru o taxă, începând de la 8,85 £ (aproximativ 10 USD, AU $ 15) pentru un pachet cu corecție de culoare, ajustare a expunerii, mascare ecran separat și diverse filtre creative.

Dezavantajul acestei puteri este ca Hitfilm Express este mult mai exigent decat oricare dintre cele doua Lightworks sau Shotcut, care este principalul motiv pentru care a ajuns pe locul al treilea. Asigurați-vă că verificați cerințele tehnice înainte de a le descărca, pentru a evita dezamăgirea.

Download HitFilm Express

3. DaVinci Resolve

Software de calitate premium pentru editare video și audio avansată

Instrumente bine concepute

+ Sunet complet de mastering audio

Corecție de culoare avansată

– Versiunea gratuită nu are câteva caracteristici

DaVinci Resolve este o versiune gratuită a suitei premium de editare video, dar, la fel ca în cazul Lightworks, este atât de plină de caracteristici, încât probabil nu veți pierde cele câteva instrumente pe care le are în minus.

DaVinci Resolve este un editor video profesionist, cu interfețe intuitive pentru editare, corecție de culoare, mastering audio și export. Există linia temporală obișnuită pentru aranjarea clipurilor video și audio, plus aranjarea context-sensitive și o vastă colecție de filtre și efecte.

Corecția culorilor este una dintre caracteristicile optime ale DaVinci Resolve, indiferent dacă doriți să ajustați un întreg videoclip sau doar o parte selectată. Există suport HDR și puteți lucra la fișierele brute direct de pe camera dvs. foto.

Câteva dintre filtre sunt exclusive pentru studioul DaVinci Resolve Studio și există o rezoluție de export maximă de 3.840 x 2.160, dar acestea sunt singurele limitări. Este suprasolicitant dacă vrei doar să tai un videoclip și să îl încarci pe YouTube, dar pentru proiecte mai mari DaVinci Resolve este greu de învins.

Download DaVinci Resolve

4. Shotcut

Imagini pentru shotcut

Ar putea părea neobișnuit, dar stăpânește-l și vei beneficia de avantajele sale.

Filtre avansate, personalizabile

+ Interfață intuitivă

 Curba de învățare abruptă

Shotcut este un alt editor video profesionist care are nevoie de puțină răbdare dacă vreți să obțineți rezultatele pe care este capabil să le livreze. Interfața ușor neobișnuită poate fi pusă pe seama faptului că aceasta a început viața ca o aplicație Linux, și s-a schimbat puțin în conversia sa la Windows.

Pentru inceput, interfața poate părea puțin complicată. Pe lângă că va trebui să încărcați nu numai un videoclip, va trebui și să alegeți modul de editare în care doriți să lucrați și instrumentele pe care doriți să le utilizați.

Nu se poate scăpa de faptul că Shotcut are o curbă abruptă de învățare. Este posibil să obțineți rezultate impresionante, aplicându-vă unul dintre multele filtre ale videoclipului dvs., dar recompensele reale vor fi obținute numai de cei care vor să investească timpul și energia pentru a se adapta la ceea ce este oferit.

Download Shotcut

5. VSDC Free Video Editor

Imagini pentru VSDC Free Video Editor

Un editor neliniar, cu ajutorul instrumentelor, cu mai mult timp adăugat

Editare video neliniară

Ușor de stăpânit

 Fără accelerare hardware

VSDC Free Video Editor oferă o gamă largă de efecte și filtre pentru a vă îmbunătăți imaginile, atât cu wizards, cât și cu opțiuni manuale pentru a se potrivi începătorilor sau utilizatorilor mai avansați.

VSDC este foarte capabil și poate produce rezultate superbe. Ca editor video neliniar, funcționează într-un mod diferit față de multe alte instrumente similare, permițându-vă să poziționați clipuri și alte elemente pe cronologie ori de câte ori doriți și să le editați acolo.

Cu abilitatea de a lucra nu numai cu mai multe scene și tranziții, dar și pentru a adăuga sprites și text la clipuri video, puteți crea un film de calitate profesionistă dacă sunteți dispus să vă lipiți de modul de lucru al lui VSDC și de interfața neobișnuită.

Cea mai recentă versiune a VSDC adaugă efecte artistice suplimentare, inclusiv fum. Există, de asemenea, un profil dedicat exportului Instagram și o stabilizare automată a imaginii. E și mai rapid. O alegere excelentă pentru proiectele video creative.

Download VDSC Free Video Editor