Topuri

Cele mai bune SSD-uri | Ce SSD ti se potriveste

Cumpărarea unui SSD este o modalitate foarte bună de a actualiza aproape orice computer de la un an la cinci ani care are un hard disk tradițional. SSD-urile sunt mult mai rapide decât hard disk-urile de la pornire până la încărcarea jocurilor până la deschiderea și comutarea între aplicații, iar SSD-urile de astăzi sunt mai mari, mai ieftine și mai rapide decât SSD-urile anterioare. În general, ar trebui să cheltuiți bani numai dacă intenționați să păstrați computerul pentru cel puțin un an sau dacă știți că puteți muta noul SSD pe computerul următor: Nu are sens să faceți upgrade la un dispozitiv pe care sunteți pe punctul de a-l înlocui.

Dacă computerul dvs. are deja un SSD, singurul motiv real pentru care să trebuie cumpărați un SSD diferit este dacă nu mai există spațiu de stocare. În cazul în care drive-ul dvs. este în mod constant mai mult de 75 sau 80 la sută plin, upgrade-ul la un SSD mai mare merită luat în considerare. Majoritatea oamenilor nu ar observa o diferență de viteză între două SSD-uri diferite, cu excepția cazului în care scriu fișiere uriașe la fiecare editare a fișierelor video de 4K, lucrează cu foi de calcul și baze de date uriașe sau proiectează în AutoCAD sau alte programe de modelare 3D câteva secunde de îmbunătățire. Indiferent de SSD-ul pe care îl cumperi, este puțin probabil să observi o întârziere atunci când rulați majoritatea aplicațiilor sau lansați jocuri.

Alegerea noastră

Dacă am face upgrade la un laptop sau am cumpăra unitatea primară pentru un desktop, am achiziționa modelul 500 GB MX500 de la Crucial (disponibil atât în versiunile de 2,5 inch cât și M.2 SATA). Este unul dintre cele mai ieftine SSD-uri de renume pe care îl puteți cumpăra, este suficient de rapid și destul de suficient pentru majoritatea oamenilor și oferă funcții utile, cum ar fi suportul de criptare hardware și o garanție de cinci ani.

Nu veți observa o diferență de viteză între MX500 și alte SSD-uri mai scumpe. Conform benchmark-urilor de la AnandTech și Tom’s Hardware, MX500 este ocazional cu 10-20% mai lent în unele teste individuale decât cele de la Samsung 860 Evo, dar performanța sa este mai bună decât cea a restului competiției și în apropierea limitelor de interfață SATA.

AFLA MAI MULTE INFORMATII!

Competitorul de pe locul 2

Samsung E60 este la fel de bun sau mai bun decât MX500 în aproape fiecare aspect: este puțin mai rapid, consumă mai puțină energie, are rezistență mult mai mare, vine în versiuni de 2,5 inci, mSATA și M.2 și are aceeași garanție de cinci ani și suport pentru criptare. Este, de asemenea, cea mai bună opțiune dacă aveți nevoie de un SSD mSATA. Dar, în momentul în care este scris acest articol, e mai scump decât MX500 la fiecare capacitate, în special 1 TB și 2 TB. Majoritatea oamenilor nu ar observa diferențele dintre modelele 860 Evo și MX500, iar oamenii care au nevoie de ceva mai rapid sau de ceva cu o rezistență mai mare ar trebui să se uite la SSD-uri PCI Express cum ar fi alegerea noastră de upgrade. Dacă cele două unități au fost la fel sau aproape la fel, 860 Evo ar fi alegerea noastră, dar pentru moment majoritatea oamenilor nu ar trebui să cheltuiască mai mulți bani decât este nevoie.

AFLA MAI MULTE INFORMATII!

SSD pentru upgrade

Proprietarii noilor laptop-uri sau plăci de bază desktop care au cu adevărat nevoie de mai multă viteză ar trebui să cumpere Samsung 960 Evo. Acest model combină performanțele care sunt semnificativ mai rapide decât SATA, cu o mare reputație a controalelor SSD ai Samsung și a memoriei flash, precum și suportul de criptare hardware pe care multe alte unități M.2 PCIe le lipsește. Cel mai mare dezavantaj este garanția de bază de trei ani, cu o acoperire mai mică cu 2 ani decât garanția oferită de Evo 860.

Modelul 960 Evo reușește să ruleze undeva între două și patru ori mai rapid decât orice SSD SATA în majoritatea sarcinilor și să coste mult mai puțin decât 960 Pro în aceleași capacități.

AFLA MAI MULTE INFORMATII!

Etichete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close