NoutatiSecuritate

Facebook lucrează „non-stop” pe controversa utilizării datelor

Facebook a făcut marți o declarație cu privire la ceea ce fac Mark Zuckerberg și Sheryl Sandberg

După aproape patru zile de tăcere de la directorii de vârf privind controversa care se desfășoară în jurul utilizării incorecte a datelor de către Cambridge Analytica, Facebook a făcut marți o declarație cu privire la ceea ce fac Mark Zuckerberg și Sheryl Sandberg.

Mark, Sheryl și echipele lor lucrează non-stop pentru a obține toate faptele și pentru a lua măsurile adecvate înainte, pentru că înțeleg seriozitatea acestei probleme. Întreaga companie este indignată că am fost înșelați. Ne-am angajat să impunem cu fermitate politicile noastre pentru a proteja informațiile oamenilor și vom lua toate măsurile necesare pentru a vedea că acest lucru se întâmplă. a declarat Facebook pentru The Daily Beast

Declarația companiei este remarcabilă din trei motive. Una, escaladează tonul emoțional al răspunsului Facebook – vineri, a numit acțiunile Cambridge Analytica „inacceptabile”; astăzi ele sunt o indignare. Doi, declarația încadrează povestea ca o înșelăciune în care Facebook nu era actorul rău, ci victima. Trei, cumpără timpul companiei, în ciuda cererilor crescute de a auzi de la el însuși, Zuckerberg.

CEO-ul Zuckerberg și COO Sandberg au atras critici pentru tăcerea lor

CEO-ul Zuckerberg și COO Sandberg au atras critici pentru tăcerea lor în fața preocupării crescuter față de răspunsul Facebook la dezvăluirile despre Cambridge Analytica. Compania, care a servit ca echipa de operațiuni de date a lui Donald Trump în timpul alegerilor din 2016, a fost acuzată de obținerea incorectă a datelor de la cercetătorul academic Aleksandr Kogan și de utilizarea acesteia pentru recoltarea informațiilor despre peste 50 de milioane de profiluri de utilizatori.

Wired a raportat marți că problema a devenit controversată în Facebook:

Pe măsură ce furtuna a fost construită în week-end, directorii din Facebook, inclusiv Mark Zuckerberg și Sheryl Sandberg, au strategizat și au argumentat târziu în noapte. Ei știau că publicul îi ciocnea, dar credeau de asemenea că vina a fost mult mai importantă cu Cambridge Analytica decât cu ei. Totuși, au existat patru întrebări principale care le consumau. Cum ar putea să înăsprească sistemul pentru a vă asigura că acest lucru nu sa întâmplat din nou? Ce ar trebui să facă cu privire la toate apelurile la care Zuckerberg să depună mărturie? Ar trebui să acționeze în judecată Cambridge Analytica? Și ce puteau să facă cu psihologul Joseph Chancellor, care a ajutat la găsirea firmei lui Kogan și care a lucrat acum, în toate locurile, la Facebook?

Zuckerberg ar putea să lucreze în permanență, dar este de așteptat să se adreseze angajaților vineri în timpul sesiunii regulate de Q&A pentru angajați.

Etichete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close