Cortana îți va putea citi mesajele de pe telefon

0
17

Doar cu mai puțin de o lună în urmă, Microsoft a actualizat aplicația Cortana pentru Android care a adus abilitatea de a trimite mesaje text folosind vocea utilizatorului. Acum, Microsoft lansează un program beta pentru aplicația Cortana pe Android, care poate citi mesajele recepționate cu voce tare.

Verificatorii de programe Beta vor găsi acum o comutare în meniul Setări intitulat „Citește mesajele primite cu voce tare”. În mod implicit, Cortana va citi mesaje cu voce tare numai când este conectat la un dispozitiv Bluetooth când este pornit. Cu toate acestea, există și alternative pentru ca asistentul să citească mereu mesaje cu voce tare sau numai când este conectat la un set cu cască cu fir.

Această caracteristică va facilita utilizarea când aveți mâinile ocupate, în special în situații precum gătitul sau în cazul în care conduceți o mașină în timp ce sunteți conectat la un telefon Bluetooth. Într-un astfel de scenariu, aplicația poate citi mesajele utilizatorului, care poate răspunde apoi prin mesajul de retur folosind doar vocea lor.

Cortana permite deja utilizatorilor Android să interacționeze cu textele de pe PC-urile lor. De asemenea, este capabil să citească mesaje SMS pe telefoanele Windows.

Deoarece caracteristica SMS este deja în stadiu beta, ne putem aștepta să se extindă pe versiunea lansată a aplicației în următoarele luni. Cu toate acestea, cei care sunt beta testeri Cortana pe Android și nu doresc să aștepte lansarea oficială pot verifica noua caracteristică cu cea mai recentă actualizare a aplicației. Dacă nu sunteți un tester Cortana beta, puteți merge la pagina beta a Cortanei pentru a vă înscrie și a deveni un tester.

Ce credeți? Este aceasta funcție folositoare pentru momentele când aveți mâinile ocupate? Ați lăsa un roboțel să aibă acces la mesajele voastre private? Nu că deja nu ar avea, însă din punct de vedere moral. Spuneți-ne în comentarii!