Creierul conectat la calculator ne apropie mai mult de gandirea artificiala

0
483

Modul de functionare al unui computer este asemanator creierului uman, iar savantii s-au gandit sa interconecteze aceste doua sisteme complexe. Cercetatorii de la Universitatea Wits din Johannesburg au dezvoltat un proiect incredibil: au conectat un creier uman la internet. Acestia vor sa transforme creierul intr-un nod de lucru pentru  Internetul Tuturor lucrurilor( IoT)

Adam Pantanowitz este profesor la Scoala de Inginerie Electrica si Informatica Wits si totodata fondatorul acestui urias proiect numit BRAINTERNET. Daca acest lucru va fi dus pana la capat va reprezenta un plus pentru stiinta si tehnologie.

Cum functioneaza BRAINTERNET-UL:  prin receptionarea semnalelor EEG ale undelor cerebrale adunate de un dispozitiv conectat la capul utilizatorului. Calculatorul ce primeste semnalele este dotat cu Raspberry Pi.

De asemenea Pantanowitz afirma ca acesta se afla la inceputul proiectului. Deocamdata proiectul este doar o bariera intre sistemele de interfata. Aceasta este limitata doar la mici stimului precum miscarea bratelor. Bineinteles ca este loc de o imbunatatire prin incorporarea unei aplicatii ce va transmite date pentru invatarea mai rapida a calculatoarelor.

In viitorul apropiat proiectul ar putea sa ii ajute pe cercetatori sa realizeze niste descoperiri uluitoare. Se vor putea trasmite informatii in ambele directii (intrari-iesiri) si astfel datele receptionate vor ajuta savantii sa inteleaga mult mai bine modul in care functioneaza creierul nostru. In plus BRAINTERNET-UL va fi un prilej intrucat puterea creierului nostru va fi marita, iar domeniul ingineriei biomedicale va fi dus pe inalte culmi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here