Stiinta

Infractorii cibernetici vând numere de siguranță socială pe Deep Web

Infractorii cibernetici vând numere de siguranță socială pe Deep Web pentru copii.

Dark Web este un loc pentru activități ilegale, inclusiv vânzarea de droguri, arme, baze de date furate și găzduire de activități extrem de condamnabile, cum ar fi găzduirea platformelor de pornografie infantilă.

Acum, potrivit celor mai recente cercetări făcute de Terbium Labs, o firmă de informații inteligente la nivel web, infractorii cibernetici vizează acum copiii nou-născuți pentru a-și îndeplini obiectivele dăunătoare. Se spune că numerele de securitate socială și celelalte informații personale identificabile (PII), datele de naștere și numele mamelor sunt comercializate pe Dark Web pentru sute de dolari.

Anunțurile, care conțin informații despre pachetele de identitate sau Fullz, sunt în general destul de simple; cum ar fi unul dintre anunțurile de pe Dark Web: „Infant fullz get em befor tax seson [sic]”, a raportat Labs Terbium.

Provenienta datelor este vândută la o sumă de 300 de dolari pentru fiecare set de date. Știm de ce există o creștere bruscă în vânzarea datelor cu caracter personal ale copiilor; sezonul fiscal este pe cale să înceapă, iar infractorii cibernetici consideră că acesta este momentul perfect pentru furtul de identitate. Majoritatea oamenilor încep să se gândească la depunerea declarațiilor fiscale între martie și aprilie sau mai târziu, dar pentru huliganii Dark Web, cu cât este înregistrată o declarație frauduloasă mai devreme, cu atât mai bine ar fi rezultatul.

Prin urmare, în scopul de a depune o declarație fiscală falsă, tricksterul trebuie să obțină exact aceleași informații care trebuie introduse la depunerea declarației fiscale reale și ceea ce este necesar este ușor accesibil pe deep web, tot ce au nevoie este de a plăti în bitcoin.

Fullz conține, de obicei, numele și prenumele persoanei, numărul de securitate socială, datele de naștere, numărul permisului de conducere și alte tipuri de informații similare. Fullz permite fraudulosilor să comită fraude fiscale, dar au nevoie de informații suplimentare, cum ar fi formularele W2, plățile și numerele de identificare a angajaților, etc. Pe Deep Web, un W2 costă $ 52, în timp ce pe alte forumuri prețul său este chiar mai mic de $ 45, chiar și $ 35 dacă sunt comandate pentru zece sau mai multe formulare, ceea ce este destul de ieftin având în vedere suma care poate fi câștigată printr-o declarație fiscală frauduloasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close