Conferința anuală de dezvoltatori a Apple, WWDC, începe la data de 4 iunie și, odată cu aceasta are loc dezvăluirea unora dintre caracteristicile iOS 12. Potrivit informațiilor, una dintre acestea va fi o extindere a capabilităților NFC ale iPhone-ului dincolo de Apple Pay, permițând chiar să acționeze ca o cheie de ușă a camerei de hotel și ca un bilet de transport.

Publicația scrie că, cu iOS 12, Apple va oferi unor dezvoltatori acces complet la chip-ul NFC al iPhone-ului, care a fost adăugat la iPhone 6 și iPhone 6 Plus pentru comunicarea cu dispozitive POS. Aplicațiile non-Apple au primit acces limitat la cip cu iOS 11, însă restricțiile sunt ridicate în următoarea versiune a sistemului de operare.

În plus față de deschiderea camerelor de hotel cu o simplă atingere pe ecranul iPhone-ului, utilizatorii vor putea, de asemenea, să utilizeze capabilitățile NFC ale telefonului pentru a deschide porțile casei și portierele mașinilor. Angajații Apple au deja acces la caracteristici și au folosit iPhone-urile pentru a intra în birouri și clădiri la sediul din Cupertino, datorită unui parteneriat cu HID Global, care a dezvoltat sistemele de securitate ale site-ului.

Unele hoteluri permit deja oaspeților să-și folosească iPhone-urile ca chei de ușă, deși acest lucru se face prin Bluetooth, care este considerat mai puțin sigur decât NFC.

O altă caracteristică a actualizării NFC va fi capacitatea de a folosi un iPhone ca și card de transfer virtual.

Vom afla mai multe despre noile capabilități NFC și despre alte caracteristici iOS 12 la conferința Apple în doar o săptămână.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.