Cum au construit egiptenii piramidele
Cum au construit egiptenii piramidele

Despre prezenţa Marii Piramide din Egipt nu s-a ştiut multe lucruri până acum, de curând marele mister a fost elucidat şi acum se ştie cum au construit egiptenii piramidele.

Piramida lui Keops, construit în 2.600 i.e.n este considerată şi în ziua de astăzi una dintre Cele Şapte Minuni ale Lumii, acest lucru deoarece până acum nimeni nu au ştiut cum au reuşit egiptenii să construiască un monument aşa de mare cu blocuri de 2 tone ce trebuiau carate pe o distanţă mare şi la o înălţime destul de mare, până în vârful piramidei. Totuşi până acum am avut parte de mai multe teorii, nimic sigur însă.

Totuşi acum ştim răspunsul corect, acest lucru datorită descoperiri unui papirus, document descoperit de către arheologi. Datorită acestui document istorici au reuşit să dezlege misterul şi să ofere explicaţii cu privire la construirea Marii Piramide din Egipt.

Cum au construit egiptenii piramidele

Peste 170.000 de tone de calcar au fost necesare pentru construirea piramidei, aceste pietre de mari dimensiuni au fost cărate de la aproximativ 800 de KM distanţă, pan acum nu s-a ştiut cum cum au fost transportate aceste blocuri de 2 Tone fiecare, însă acum se ştie că la transportarea acestora egiptenii s-au folosit de bărci.

Transportul acestor blocuri uriaşe şi grele a fost făcut pe fluviul Nil, bărcile erau făcute din lemn  şi erau legate între ele cu funii. Pietrele ajungeau direct la baza piramidei, acest lucru a fost posibil datorită unui sistem ingenios de canale ce a facilitat foarte mult crearea acestor piramide.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.