Cum poți spori confortul cu ajutorul unui șemineu electric de calitate

0
187

Dacă ar fi să ne luăm după temperaturile de afară putem spune că suntem în plin sezon rece, iar odată cu apropierea de luna cadourilor frigul se va instala din ce în ce mai bine în țara noastră. Bineînțeles, acest lucru nu mai poate fi considerat o foarte mare problemă, ținând cont de multitudinea de aparate de încălzit pe care le avem la dispoziție, iar în această categorie putem include fără probleme și șemineul electric, cel care aduce însă o serie de plusuri despre care vom discuta în cele ce urmează.

Foarte mulți se întreabă de ce recomandăm un șemineu electric în detrimentul celui clasic, iar răspunsul vom încerca să îl oferim în rândurile care urmează. Menționăm că unele persoane vor rămâne în continuare la ideea că cele mai multe beneficii le poți obține doar de la un șemineu clasic, pe lemne, în special în ceea ce privește factorul psihologic, deoarece flăcările sunt unele reale iar sunetul lemnelor care ard nu poate fi înlocuit niciodată de unul artificial. Lucrurile nu stau însă deloc așa, deoarece tehnologia a avansat atât de mult încât nici nu prea mai poți să faci diferențierea între ele (sau cel puțin nu de la o primă privire).

Aici vorbim evident de modelele scumpe, cele care încorporează tehnologii de ultimă oră și cele care sunt capabile să ofere o experiență vizuală și acustică care te vor ajuta să te relaxezi la maxim și să te și încălzești în același timp (în cel din urmă caz, trebuie spus că unele modele nu sunt echipate cu un termostat – în special cele foarte ieftine – așadar nu o să le poți folosi pentru încălzire). Ce poate fi mai plăcut decât să stai în casă într-o noapte rece de iarnă, după ce ai ajuns obosit de la locul de muncă, și să privești lemnele cum ard și să auzi focul cum mocnește? Cu siguranță nimic!

Ce trebuie să ai în vedere înainte de a scoate banii din buzunar? După cum spuneam, este foarte importantă tehnologia care stă în spatele modelului pe care tu vrei să îl cumperi. Este vorba de tehnologia 3D LED pentru care a optat producătorul, iar cu cât aceasta este mai avansată , cu atât efectul 3D va fi unul mai realist. Marele avantaj este reprezentat de faptul că vom avea parte de un consum foarte redus, situat în jurul valorii de 11 W/h, iar în acest fel vom putea să îl ținem în funcțiune oricât de mult ne dorim, fără să ne facem griji că vom umfla facturile la sfârșit de lună.

Ne putem bucura și de diferite tipuri de setări, precum sunt cele care ne permit să reglăm intensitatea luminii, viteza flăcărilor, timer sau termostatul. Ce este cel mai fain la un astfel de șemineu electric? Faptul că îl vei putea amplasa fără probleme chiar și dacă stai la apartament, deoarece nu este nevoie să ne mai batem capul cu instalarea acestuia într-un anume fel / loc special, de o persoană avizată (așadar nici nu vom mai plăti taxele aferente instalării). Foarte tare, nu-i așa? Nu mai ne va preocupa nici amplasarea coșului de fum și nici cu aerisirea, deoarece nu se vor emite gaze sau fum în aer.

Mai sunt câteva criterii pe care va trebui să le ai în vedere înaintea achiziționării unui anume model, iar aici ne referim la capacitatea de încălzire și putere a șemineului (alegerea o vei face ținând cont de suprafața pe care o are încăperea unde va fi amplasat șemineul electric, astfel încât încălzirea sa să se poată realiza fără probleme / să facă față). Noi considerăm că este obligatorie prezența termostatului reglabil, iar tocmai din acest motiv nu l-am mai adus în discuție foarte detaliat – aeroterma din dotarea șemineului este bine să fie una cât mai silențioasă, astfel încât să nu strice atmosfera, „intrând” peste sunetul de lemn care arde.