Oferte

Cum să alegi o bicicletă de fitness care să te ajute să te menții în formă zilnic

Ne este din ce în ce mai greu să ajungem la sală pentru un antrenament, iar acest lucru este valabil și în ceea ce privește alergatul pe stadion. Pur și simplu trăim niște vremuri în care cu greu mai putem găsi timp și pentru noi, iar asta este un lucru cât se poate de rău… întotdeauna trebuie să ne dedicăm puțin timp și nouă, fie că vorbim de puțină relaxare sau de un antrenament, chiar și scurt, care să ne pună sângele în mișcare.

Partea bună este că avem suficient de multe soluții la dispoziție care să ne ajute să facem mai multă mișcare, existând gadget-uri care ne monitorizează bătăile inimii, numărul de kilometri parcurși, precum și numărul de pași, determinându-ne în acest fel să fim mai activi. Chiar și telefoanele mobile au început să vină cu astfel de senzori și aplicații dedicate.

O altă metodă foarte bună de menținere în formă este reprezentată de folosirea în mod regulat a unei biciclete de fitness de calitate, care să ne pună la dispoziție cât mai multe funcții și programe prestabilite de antrenament, astfel încât să fie mult mai ușor de utilizat. Ai suficient de multe modele la dispoziție, fiind doar necesară puțină documentare pentru a avea siguranța că vei alege cea mai bună bicicletă staționară pentru acasă. O să ai nevoie bineînțeles de puțin spațiu la dispoziție unde să o amplasezi, deci s-ar putea să reprezinte o problemă dacă stai la bloc iar apartamentul tău este mai micuț.

Trebuie să știi că atunci când vine vorba de biciclete eliptice o să ai de ales între trei categorii principale, fiecare aducând anumite avantaje și dezavantaje (de exemplu unele sunt mai accesibile ca preț, dar mai slabe din punct de vedere al calității antrenamentului, în timp ce altele sunt puțin mai scumpe și se dovedesc a fi mult mai eficiente în menținerea în formă și pierderea în greutate).

Care sunt aceste trei categorii principale? Află ca ai de ales între o bicicleta mecanica (aceasta este, practic, cea mai accesibilă ca preț și foarte multe persoane optează pentru ea – dacă nu ești o persoană pretențioasă este perfectă), o bicicletă magnetică (aduce o eficiență sporită în timpul antrenamentelor) și bicicleta eliptică, aceasta din urma fiind și cea mai bună, în opinia multor specialiști, dar și mai scumpă. De ce este recomandată achiziționarea unui model de bicicletă eliptică? Pentru că aceasta te ajută să arzi mult mai multe calorii deoarece îți pune în mișcare mai multe grupe de mușchi (pe lângă zona inferioară, lucrează foarte mult și zona superioară), iar în acest fel tu o să îți dezvolți corpul în mod armonios.

Etichete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close