bani din IT
bani din IT

Orice om care isi petrece mare parte din zi la calculator se gandeste cum sa faca bani din asta. Avand in vedere evolutia continua a domeniului IT si numarul redus de persoane care se pricep in acest domeniu, piata este in mare cautare de Freelanceri.

„Un freelancer, (liber profesionist) este o persoană care lucrează independent, care desfășoară o profesie fără un angajament pe termen lung cu un angajator. Freelancerii pot fi uneori reprezentați de o firmă sau agenție care se ocupă cu găsirea clienților, sau cu re-vinderea serviciilor oferite de freelanceri.” (Wikipedia)

Piata este in continua cautare de acest gen de „angajati”. Ca freelancer nu trebuie salucrezi pentru o firma anume. Esti propriul tau sef. Tot ce trebuie sa faci este sa-ti cauti de lucru si sa inveti din ce in ce mai mult in acest domeniu.

Ce face un freelancer in domeniul IT?

Raspunsul este simplu. Un freelancer face ce stie .

Poti sa castigi bani din asta doar adaugand date in Excel. Si esti platit chiar bine, avand in vedere ca faci asta acasa, in timpul liber.

In general, freelancerii au preturi mai mici decat companiile, dar acestia nu au nevoie de documente si nu au taxe/impozite. Se foloseste in principal limba engleza, dat fiind faptul ca aceasta „piata” nu este inca atat de dezvoltata in Romania. Dar asta nu te impiedica sa faci bani ca Freelancer si in propria tara ?

Platforme in care iti poti face rost de un „loc de munca” ca si freelancer:

http://www.freelancer.com

http://www.upwork.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.