Cum sa faci telefonul mai rapid – 10 Sfaturi despre cum sa iti faci telefonul sa mearga mai rapid

0
1611
telefonul mai rapid
telefonul mai rapid

Chiar dacă ai un telefon de ultima generaţie sau un smartphone de buget, unele obiceiuri ne pot face telefonul să se mişte mai greu, astăzi am să vă prezint 10 sfaturi pentru cei ce vor să îşi facă telefonul mai rapid.

Sfaturile de mai jos sunt simple şi uşor de executat, acestea vă pot face telefonul să funcţioneze la fel de rapid ca la momentul achiziţiei, poate în unele cazuri chiar mai bine, acestea fiind spuse să începem.

Cum să faci telefonul mai rapid

1. Şterge aplicaţiile inutile

Aceasta este o acţiune foarte simplă ce poate da rezultate remarcabile. Puteţi intra în managerul de aplicaţii şi de acolo să dezinstalaţi aplicaţiile ce nu sunt folosite. În general aplicaţiile rulează în fundal, nu le vezi activitatea dar ele continua să îţi mănânce atât memorie de stocare cât şi RAM.

2. Instalează task killer

Dacă la primul punct am vorbit despre aplicaţii ce lucrează în fundal, acum vă prezint şi o metodă pentru a putea opri activitatea acestor aplicaţii. Chiar dacă un smartphone vine cu o funcţie de acest gen integrată, este bine pentru cei ce nu au una să îşi instaleze şi să o folosească. Un exemplu de aplicaţie eficienţa este Task Killer.

3. Wallpaper live

După cum cred că ne dăm seama toţi, setarea pe ecran a unui wallpaper live nu este cea mai bună idee când vine vorba de performanţă, este bine, posibil să arate frumos, însă acest lucru va costa ceva din performanţa telefonului şi se va mişca mai greu.

4. Instalează aplicaţii doar în Magazin Play şi App Store

Instalarea aplicaţiilor din alte surse de cât cele oficiale nu vor face de cât că să îţi compromiţi securitatea telefonului, a datelor personale dar şi a performanţei telefonului. Nu este recomandat să apelezi la alte surse când vine vorba de aplicaţii de cât la cele oficiale pentru că vei găsi cele mai bune şi optimizate aplicaţii în sursele oficiale.

5. Foloseşte un program de „curăţare”

Un program de curăţare pentru telefonul tău va ajuta în menţinerea ordinii şi a performanţei, eu recomand Clean Master Phone Boost.

6. Actualizează sistemul de operare cât şi aplicaţiile la timp.

Nu este o idee bună să ai aplicaţii şi nici sistemul de operare al telefonului la o versiune anterioară, aşa că pentru cele mai bune rezultate, optimizări privind performanţa şi securitate, este recomandat să faceţi update cât mai frecvent.

7. Dezactivare widget-uri

Un ecran cât mai curat înseamnă şi mai uşor de întreţinut de către telefonul tău, dacă vei avea multe widget-uri acestea îţi vor mânca din memoria telefonului pentru a face update-uri frecvent. Poate 1/2 widget-uri sunt ok, dar mai multe nu prea te va ajuta.

8. Foloseşte un Antivirus

Chiar dacă nu descarci aplicaţii din surse necunoscute, atunci când accesezi anumite pagini web vei putea să te pricopseşti cu un virus ce îţi mănâncă din performante şi poate chiar să îţi fure date cum ar fi bancare, etc.

9. Nu încerca să instalezi jocuri şi aplicaţii ce ce sunt peste puterile hardware-ului.

Dacă instalezi jocuri ce au o grafică ce necesită un telefon mai performant, acesta îţi poate face telefonul să se mişte mai greu, încearcă să eviţi să instalezi jocuri şi aplicaţii ce nu sunt recomandate pentru telefonul tău.

10. Resetează-ţi telefonul

Acest sfat este pentru cei ce au încercat tot şi tot le merge greu telefonul. Intri în „Back up & Reset” şi dai „Factory data reset” sau, în româneşte, „revenire la setările iniţiale”.

Cam acestea sunt sfaturile noastre, nu uita, dacă doreşti ajutor sau vrei să discutăm pe acest subiect, ne găseşti la rubrica de comentarii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here