ComputerPCSoftwareTutoriale

Cum să instalezi Windows 10 pe un MacBook

Este posibil să instalezi Windows 10 pe MacBook? Raspunsul este da. Poți rula MacOS și comuta pe Windows ori de câte ori dorești. Apple a furnizat computerului Mac un utilitar care te poate ajuta să instalezi Windows și să comuți între aceste două sisteme de operare. În acest articol, îți vom arăta cum să instalezi Windows 10 pe MacBook.

Înainte de a începe

Creează un backup

Instalarea Windows 10 pe MacBook nu este atât de complicată. Dar ar fi mai bine să faci o copie de siguranță a datelor doar în cazul în care se întâmplă ceva nedorit în mijlocul procesului.

Conexiune la internet

Vei avea nevoie de conexiune la Internet pentru a descărca imaginea Windows-ului 10 (fișier ISO). Deci, asigură-te că ai o rețea stabilă de Internet conectată la Mac.

Stocare a datelor

Pentru a instala Windows 10 pe MacBook, trebuie să ai suficient spațiu pe disc. Vi avea nevoie de cel puțin 64 GB de stocare ce este în plus e și mai bine. Pentru a verifica cât de multă stocare de date este disponibilă pe MacBook, trebuie să dai click pe logo-ul Apple > About This Mac > Storage.

Verificăți cerințele de sistem

Instalarea fără a verifica cerințele îți poate cauza probleme. Pentru a instala Windows 10, calculatorul trebuie să aibă cel puțin un procesor de 1 GHz și 1 GB de memorie RAM pentru 32 de biți sau 2 GB pentru 64 de biți. Iată lista modelelor MacBook care sunt compatibile cu Windows 10:

MacBook Pro (2012 + următoarele modele după el)

MacBook Air (2012 + următoarele modele după el)

MacBook (2015 + următoarele modele după el)

Cum să instalezi Windows 10 pe un MacBook

Descarcă imaginea ISO a Windows-ului

Poți descărca Windows 10 tastând „Windows 10 disck image (ISO file)” în browser-ul tău și alegi site-ul oficial Microsoft. Cealaltă opțiune – dai click pe acest link care te va îndruma către pagina de descărcare. Acum, urmează acești pași:

  1. După ce ai ajuns pe pagină, dai click pe caseta „Select edition” și alegi ediția dorită. Apoi, dai click pe ”Confirm”.
  2. În pagina următoare, alegi limba și dai click pe ”Confirm”.
  3. Selecezi versiunea dorită (32 de biți sau pe 64 de biți). Aștepți până la finalizarea procesului de descărcare.
  4. Imaginea Windows 10 Disk (fișier ISO) va fi stocată în folderul Download de pe MacBook.

Deschiderea utilitarului Boot Camp Assistant

Boot Camp Assistant este un utilitar care vine la pachet cu MacBook-ul. Acesta te va ajuta să instalezi Windows 10 pe MacBook. Îl poți găsi în dosarul Utilitare (Utilities). Pentru a merge acolo, prima dată, deschizi un Folder > Applications > Utilities. Aici găsești Asistentul pentru Boot Camp și dai click pe el. Iată ce trebuie să faci în continuare:

  1. Odată ce se deschide Asistentul pentru boot camp, dai click pe ”Continue”.
  2. Noua pagină se va deschide și vei vedea fișierul ISO 10 Windows acolo. În caz contrar, dai click pe butonul Choose de lângă caseta de Imagine ISO și accesezi directorul Downloads. Alegi fișierul și dai click pe Open.
  3. Acum, gliszi partiția dintre MacOS și Windows pentru a formata dimensiunea acordată sistemului de operare Windows 10. O ajustezi în funcție de nevoile tale. Când e gata, dai click pe butonul Install/ Format din colțul din dreapta jos.
  4. După terminarea procesului de instalare, MacBook-ul tău va reporni în setup-ul de configurare Windows 10.

 

Etichete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close