Stiinta

Protejarea PC-ului de defectele procesoarelor Meltdown și Spectre CPU

Cum să vă protejați PC-ul de defectele de procesare a Meltdown și Spectre CPU.

Meltdown și Spectre permit atacatorilor să acceseze informații protejate în memoria kernelului PC-ului dvs., dezvăluind eventuale detalii delicate cum ar fi parole, chei criptografice, fotografii personale și e-mailuri sau orice altceva pe care l-ați folosit pe computer. Acestea sunt defecte grave. Din fericire, vânzătorii de procesoare și sisteme de operare au scos repede patch-urile și vă pot proteja PC-ul de Meltdown și Spectre într-o oarecare măsură.

Sunt două erori foarte diferite ale procesorului care ating toate componentele sistemului de operare, de la hardware la software, până la sistemul de operare. Am redus jargonul tehnic pentru a explica ce trebuie să știți în limbajul clar și ușor de citit. De asemenea, am creat o prezentare generală a modului în care eroarea procesorului Spectre afectează telefoanele și tabletele.

 Cum vă protejați calculatorul împotriva defectelor procesorului de topire și a frecvențelor Spectre

Iată o listă de verificare pas cu pas, urmată de procesul complet:
  • Actualizați sistemul de operare
  • Verificați actualizările firmware-ului
  • Actualizați-vă browserul
  • Actualizați celelalte programe
  • Păstrați antivirusul activ

În primul rând, și cel mai important: Actualizați-vă sistemul de operare chiar acum. Defectele mai severe, Meltdown, afectează „în mod eficient fiecare procesor Intel încă din 1995”, potrivit cercetătorilor de securitate Google care au descoperit-o. Este o problemă cu hardware-ul însuși, dar principalii producători de sisteme de operare au lansat actualizări care protejează împotriva defectării Meltdown CPU.

windows update
windows update

 

Începând cu 3 ianuarie, Microsoft a lansat un patch Windows de urgență. Dacă calculatorul nu actualizează automat, mergeți la Start> Setări> Actualizare și securitate> Windows Update, apoi faceți clic pe butonul Verificați acum în „Stare actualizare”. (Alternativ, puteți căuta doar „Windows Update”, care funcționează și pentru Windows 7 și 8.) Sistemul dvs. ar trebui să detecteze actualizarea disponibilă și să înceapă descărcarea acesteia. Instalați imediat actualizarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close